Főoldal Filmek Box Office: A Halálos iramban 10. hátramenetben is lehagyta a Galaxis Őrzőit
Filmek

Box Office: A Halálos iramban 10. hátramenetben is lehagyta a Galaxis Őrzőit

Nem túl acélosan nyitott a Halálos iramban 10., de még így is behúzta a hétvégét.

471
Halálos iramban 10.
Forrás: Universal Pictures

Berobbant a Halálos iramban 10., ám a nagy szavak ellenére kissé csalódást keltő jegybevétellel nyitott a Fast Saga fináléjának első része. Bár az első napon berobbant a jegykasszáknál Toretto családostul, a hétvégére csökken az érdeklődés. Aggodalomra így sincs ok, bőven hozta a kötelezőt a franchise tizedik része, de érezhető, a rajongók már unják a banánt.

A Fast X 67,5 millió dolláros hazai hétvégi bevételi győzelmet aratott, amivel a hetedik helyen áll a Fast and Furious-franchise nyitóhétvégéi között.

A Comscore és a Box Office Mojo jelentése szerint a Halálos iramban 10. az amerikai mozikban 67,5 millió dollárral nyitott az első héten, amivel megkaparintotta az első helyet a bevételi listákon. Ezzel a mutatóval csak a hetedik helyen áll a franchise nyitóhétvégéi között. A tengerentúlon még ennél is többet hozott, a kasszáknál 251,38 millió dolláros bevétellel zárt a tizedik rész, amivel az idei év legnagyobb nemzetközi nyitányát hozta össze, megelőzve a Super Mario Bros.: A film és A galaxis őrzői: 3. részt. Globálisan a Halálos iramban 10. jelenleg 318,88 millió dollárnál jár, és alig marad el a Nintendo játékadaptációjának 368 millió dolláros globális nyitásától, ami eddig a 2023-as év abszolút nyertese.

Visszakanyarodva az észak-amerikai nyitóhétvégére, a Halálos iramban 10. nem tudta legyorsulni a kilencedik rész (70 millió dollár), a 2009-es Halálos iram (70 millió dollár), a Halálos iramban: Ötödik sebesség (86 millió dollár), a Halálos iramban 6. (97 millió dollár), Halálos iramban 8. (98 millió dollár) és a Halálos iramban 7. (147 millió dollár) első hétvégi rajtját.

A galaxis őrzői: 3. rész a második helyen végzett a bemutatótól eltelt harmadik hétvégén, további 31,98 millió dollárt hozott az amerikai mozikban. Jelen állás szerint a trilógia befejező része Észak-Amerikában 266,52 millió dollárt, globálisan pedig 659,1 millió dollárt keresett.

A digitálisan is elérhető Super Mario Bros.: A film a dobogó harmadik fokára állhatott fel a hetedik hétvégéjén a premier napjától számítva, és további 9,8 millió dollárt hozott a stúdiónak. A rajzfilm bevétele Észak-Amerikában 549,29 millió dollárra, globálisan pedig 1,24 milliárd dollárra ugrott.

A Könyvklub: A következő fejezet 3 millió dollárral a 4. helyen végzett, az első ötöt pedig az Evil Dead Rise zárta 2,37 millió dollárral a jegykasszáknál.

Halálos iramban 10.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...