Főoldal Filmek Box Office: A Fekete Párduc uralta a jegyeladások a mozikban, és már egy rekordot is megdöntött
Filmek

Box Office: A Fekete Párduc uralta a jegyeladások a mozikban, és már egy rekordot is megdöntött

Nem történt meglepetés, a Fekete Párduc 2. mindenhol a jegyeladások listák élére állt.

371
Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Nincs semmi meglepetés, hogy a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! uralta a hétvégén a mozikat. A Marvel Studios legújabb produkciója a premier hetén több mint 330 millió dollárral állt a globális jegyeladások élére a mozikban az első hétvégén. A bődületes erős kezdésből 180M dollárt csak az Egyesült Államokban termelt, s további 150 millióval gyarapította a kasszát a tengerentúlról.

A Variety összesítő cikke alapján a 250 millió dolláros költségvetésből készült Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! néhány nap alatt visszahozta a kiadásokat, valamint megdöntötte az észak-amerikai kasszatörténet legmagasabb novemberi nyitóhétvégéjének rekordját is. Ezt korábbról Az éhezők viadala: Futótűz tartotta 158 millió dolláros bevétellel 2013-ból.

Bár az új Fekete Párduc legyűrte a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmet a nyitóhétvégén, mivel Taika Waititi vitatott folytatása 143M dollárral nyitott Amerikában, ám elmaradt a Doktor Stange az őrület multiverzumában 187,3 millió dolláros nyitóhétvégéjétől. Ettől függetlenül a második hely 2022-ben nem kis teljesítmény. A Marvel Studios filmjeire nem lehet panasz a kasszáknál, de az utóbbi évek egyik legjobb kezdése a Pókember: Nincs hazaúthoz fűződik, ami decemberben 260 millió dollárral kezdett. Ha már az összehasonlításnál tartunk, az első Fekete Párduc 202 millió dollárt hozott az amerikai piacról az első hétvégén. Itt azonban fontos leszögezni, hogy 2018-ban nem volt világjárvány, és a folytatást nem mutatták be sem Oroszországban, sem Kínában.

A Marvel-filmet nem veszélyeztette semmi, talán Steven Spielberg új filmjét érdemes kiemelni. A The Fabelmans című filmet korlátozottan került csak bemutatásra az Államokban, mindössze négy moziban játszották New Yorkban és Los Angelesben, és 160 ezer dollárt keresett. A film nagy bemutatójára majd november 23-án kerül sor, amikor korlátozás nélkül műsorra tűzik a többi moziban is.

Három hétvége után a kasszasikerlistán a Black Adam a második helyen végzett, az amerikai jegybevétel 8,6M dollár volt most. Dwayne Johnson a marketing alatt végig azt hangoztatta, hogy a filmje megváltoztatja majd a hierarchiát a DCEU-ban, de ez nem jött össze neki. A film vegyes kritikákat kapott, de inkább rossz véleménnyel voltak róla. A box office listán 151M dollár áll a film mögött Amerikában, világszerte pedig már átlépte a 353 millió dollárt. Csak viszonyításként, a Black Adam 67 millió dollárral nyitott a tengerentúlon a premier hetén.

George Clooney és Julia Roberts Utazás a Paradicsomba című filmje 6,1 millió dollárral a harmadik helyen végzett, a Krokodili 3,2 millió dollárral felért a negyedik helyre, a nagy meglepetést okozó Mosolyogj pedig 2,3 millió dollárral zárta az első öt helyet.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...