Főoldal Filmek Box Office: A Fekete Párduc 2. nyerte az egyébként borzalmas hétvégét a mozikban
Filmek

Box Office: A Fekete Párduc 2. nyerte az egyébként borzalmas hétvégét a mozikban

Az Avatar: A víz útja bemutatója előtt szolid hét van a mozik mögött.

273
Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! nem okozott meglepetést, hogy ötödik hétvégén is maradt a jegyeladások első helyén, és további 11,1 millió dollárral gyarapította a Disney zsebét. A mostani hétvégi bevétellel Ryan Coogler új filmje a harmadik olyan lett 2022-ben, aminek amerikai bevétele átlépte a 400M dollárt a jegypénztáraknál a mozikban.

Egyébként egy lehangoló hétvégén vagyunk túl. A teljes jegybevétel becslések szerint 38-39 millió dollárra rúgott, ami valószínűleg a második legrosszabb eredmény az évben. Hogy mi ennek az oka? Nos, az elmúlt kisebb filmeket és korlátozott helyszíneken mutattak be, a szuperhősöket pedig még ősszel a mozikba küldték, hogy az ünnepi időszakban semmi rondítson oda James Cameron rendezőtől az Avatar: A víz útja című december 15-ei bemutatójának.

Darren Aronofsky rendezőtől az A bálna, Brendan Fraser főszereplésével készült filmje hat helyszínen került bemutatásra, és ezzel 380 000 dollárt keresett. Ez egyébként messze az egyik legjobb kezdés ilyen kis mennyiségű vetítőteremmel 2020 óta. Korábban ezt az Everything Everywhere All At Once tartotta.

Sam Mendes A fény birodalma című filmje 110 helyszínen került bemutatásra, és 152 000 dolláros becsült bevételt hozott. De visszatérve a nagyobb produkciókra. A Vérapó vígjáték-thriller 8,7M dollárral a második helyen végzett ezúttal is a Fekete Párduc 2. mögött.

A Disney Animation animációs rajzfilmje a Fura világ a harmadik helyen végzett, 3,6 millió dolláros bevétellel. Amerikában a filmből eddig 30,5 millió dollárt forgalmaztak és mindössze 53,5 millió dolláros globális összbevétel jött össze. A menü továbbra is tartja magát a listán, 2,7 millió dollárral az ötödik helyen végzett. A Searchlight filmje már 29 millió dollárnál jár a tengerentúlon, és 57,7M dollárral globálisan.

A Halálos kötelék és Black Adam című filmeket Steven Spielberg A Fabelman család című filmje követte. A filmet a legfontosabb díjjelölések bejelentéséig korlátozott moziban mutatják be, szeretnék 1000 alatt tartani a mozik számát. A múlt héten 1,2M dollárral növelte a szerény 7,3M dolláros amerikai bevételt. A mozik mellett jövő héttől már prémium VOD-ben is elérhető lesz.

Fura világ

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Wonka
Filmek

A Wonka tartja magát a box office lista élén

Erős kihívó hiányában a Wonka megnyerte a 2024-es év első hétvégéjét.

Disney
Filmek

2015 óta a Disney először csúszott le a box office lista első helyéről

Nem a Disney termelte a legtöbb pénzt a mozikasszáknál a 2023-as évben.