Főoldal Filmek Box Office: A Fekete Párduc 2. nyerte a hétvégi jegyeladásokat a mozikban, de nagyot zuhant a bevétel az első héthez képest
Filmek

Box Office: A Fekete Párduc 2. nyerte a hétvégi jegyeladásokat a mozikban, de nagyot zuhant a bevétel az első héthez képest

A vártnál kevesebbet hozott második hétvégén a Fekete Párduc 2.

524
Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Nincs benne semmi meglepő, a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! vitte a második hétvégét is a mozikasszáknál. A Marvel Studios legújabb blockbustere ezzel 67,3M dollárral növelte a bevételt Észak-Amerikában, globálisan pedig már több mint 546 millió dollárnál tart a film. Gyorsan összejött a filmnek a félmilliárd, ennek ellenére nagyot eset a bevétel a premier hetéhez képest.

A Variety beszámolója szerint a Fekete Párduc 2. bevétele Észak-Amerikában már meghaladja a 288 millió dollárt, nemzetközileg pedig 258 millió dollárt kasszírozott össze. A bökkenő csak az, hogy a tengerentúlon 63%-os visszaesést könyvelhetett el a nyitóhétvégéhez képest, ami a vártnál valamivel magasabb volt. A box office adatokat fürkészve az elemzők arra számítottak, hogy a folytatás a második hétvégén több mint 70 millió dollárt hoz majd. Az első Fekete Párduc 111 millió dollárral növelte a bevételt a második hétvégén, ez mindössze 44,7%-os visszaesést jelent a 202 millió dolláros nyitófilmhez képest.

A menü volt a másik nagy film, amit a héten mutattak be a mozikban, és 9 millió dollárral a második helyen végzett. A harmadik új film, a Harvey Weinstein kegyetlenségét is bemutató az Azt mondta volt, ami mindössze 2,2M dollárral nyitott a mozikban, de ez kevés volt ahhoz, hogy a dobogón végezzen. Úgy tűnik, hogy már senkit sem érdekel a 2017-ben kirobbant botrány.

A Fathom Events The Chosen című sorozat 3. évad: 1. és 2. epizódja viszont meglepetést okozott, ugyanis a mozifilmek mellett egy tévésorozat állhatott fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, mivel 8,2M dollárt hozott a kiadónak. Ezt követte a Black Adam 4,5 millió dollárral és az Utazás a Paradicsomba 3,2 millió dollárral. A Black Adam amerikai bevétele ezzel már 157 millió dollárnál jár, míg az Utazás a Paradicsomba 61,6 millió dollárra ugrott.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...