x
Filmek

Box Office: 13 évvel a bemutató után ismét az Avatar győzött a mozikasszáknál

Köszönhetően a feljavított változatnak az Avatar győzött hétvégén a mozikban.

Box Office: 13 évvel a bemutató után ismét az Avatar győzött a mozikasszáknál
  • Publishedszeptember 26, 2022

13 évvel az első mozibemutatója után az Avatar ismét a globális hétvégi bevételi listák élére tört, köszönhetően a feljavított változatnak, amit múlt héten mutattak be a mozikban. A filmet korlátozott ideig játsszák csak a mozik, és az eredeti változathoz képest tartalmaz egy stáblista utáni jelenetet is, ami már a decemberi Avatar: A víz útja című folytatást vezeti fel.

A Comscore adatai szerint az Avatar 20,5 millió dollárral zárt a nemzetközi piacon és további 10 millió dollárt hozott az Egyesült Államokban, ami csak tovább növeli a vezető pozícióját minden idők legnagyobb bevételt hozó filmjeként. Összesítve a film 30,5M dollárral zárt múlt héten a mozikasszáknál. Jelenleg az Avatar az összes mozibemutatójával együtt 2 877 897 339 dollárt keresett. A Bosszúállók: Végjáték az Avatar mögött áll 2 797 501 328 dollárral – de ehhez kellett az is, hogy a pandémia alatt James Cameron filmjét bemutatták több nagy országban is, s visszavette az első helyet a Bosszúállóktól.

Az Államokban az Avatar a harmadik helyet szerezte meg, az dobogó legmagasabb fokára a Nincs baj, drágám állhatott fel 19,2 millió dollárral, míg a második legtöbbet forgalmazott film a The Woman King – A harcos volt 11,1 millió dollárral. A Box Office Mojo szerint az első öt helyre befért még a Barbarian 4,8 millió dollárral és a Pearl 1,9 millió dollárral.

Nem titok, hogy az Avatar felújított újrakevert változatát azért mutatták be újra a mozikba, hogy felcsigázzák a mozilátogatókat a régóta várt Avatar: A víz útja 2022. december 16-i bemutatójára. Több mint 10 év telt el az első rész óta, szóval sokan már a történetet is elfelejtették. A felújított változatot később majd a Disney+-on is közzéteszik, hiszen augusztusban a Disney törölte a filmet a platformonról a rossz minőségre hivatkozva.

Avatar: A víz útja
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.