Főoldal Filmek Box Office: 13 évvel a bemutató után ismét az Avatar győzött a mozikasszáknál
Filmek

Box Office: 13 évvel a bemutató után ismét az Avatar győzött a mozikasszáknál

Köszönhetően a feljavított változatnak az Avatar győzött hétvégén a mozikban.

338
Avatar
Forrás: 20th Century Studios

13 évvel az első mozibemutatója után az Avatar ismét a globális hétvégi bevételi listák élére tört, köszönhetően a feljavított változatnak, amit múlt héten mutattak be a mozikban. A filmet korlátozott ideig játsszák csak a mozik, és az eredeti változathoz képest tartalmaz egy stáblista utáni jelenetet is, ami már a decemberi Avatar: A víz útja című folytatást vezeti fel.

A Comscore adatai szerint az Avatar 20,5 millió dollárral zárt a nemzetközi piacon és további 10 millió dollárt hozott az Egyesült Államokban, ami csak tovább növeli a vezető pozícióját minden idők legnagyobb bevételt hozó filmjeként. Összesítve a film 30,5M dollárral zárt múlt héten a mozikasszáknál. Jelenleg az Avatar az összes mozibemutatójával együtt 2 877 897 339 dollárt keresett. A Bosszúállók: Végjáték az Avatar mögött áll 2 797 501 328 dollárral – de ehhez kellett az is, hogy a pandémia alatt James Cameron filmjét bemutatták több nagy országban is, s visszavette az első helyet a Bosszúállóktól.

Az Államokban az Avatar a harmadik helyet szerezte meg, az dobogó legmagasabb fokára a Nincs baj, drágám állhatott fel 19,2 millió dollárral, míg a második legtöbbet forgalmazott film a The Woman King – A harcos volt 11,1 millió dollárral. A Box Office Mojo szerint az első öt helyre befért még a Barbarian 4,8 millió dollárral és a Pearl 1,9 millió dollárral.

Nem titok, hogy az Avatar felújított újrakevert változatát azért mutatták be újra a mozikba, hogy felcsigázzák a mozilátogatókat a régóta várt Avatar: A víz útja 2022. december 16-i bemutatójára. Több mint 10 év telt el az első rész óta, szóval sokan már a történetet is elfelejtették. A felújított változatot később majd a Disney+-on is közzéteszik, hiszen augusztusban a Disney törölte a filmet a platformonról a rossz minőségre hivatkozva.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.