x
Close


Közelgő események

Filmek

Boldog születésnapot Ridley Scott! – Új kép az Alien forgatásáról

Ridley Scott korunk egyik legjobban ismert és elismert rendezője, a mai napon lett 78 éves. Ennek örömére a 20th Century Fox közzétett egy új képet, melyen a szülinaposunk, Sir Ridley

Boldog születésnapot Ridley Scott! – Új kép az Alien forgatásáról
  • Publishednovember 30, 2016

Ridley Scott korunk egyik legjobban ismert és elismert rendezője, a mai napon lett 78 éves. Ennek örömére a 20th Century Fox közzétett egy új képet, melyen a szülinaposunk, Sir Ridley Scott épp az Alien: Covenant forgatásán serénykedik. A film a tervek szerint 2017 május 19.-én érkezik a mozikba.

Ugyancsak friss hír, hogy az Amerikai Rendezők Céhének díját kapja meg Ridley Scott, méghozzá életműdíjjal jutalmazzák kollégái. Az ARC elnöke, Paris Barclay így nyilatkozott róla:

Mesteri minden műfajban, Ridley úttörő módszerei és páratlan rendezői érzéke hívta életre korunk legemlékezetesebb filmjeit, melyek megragadják a az emberi lélek erejének motívumát, és ezzel a közönség elméjébe és szívébe is beköltözött szerte a világon. Elképesztő látvány, megragadó világok és erőteljes karakterek jellemzik műveit, melyek hatalmas témákat ölelnek fel, mint az Alien, a Szárnyas fejvadász, a Thelma & Louise, a Gladiátor, a Sólyom végveszélyben, vagy éppen a Mentőexpedíció. Természetesen a negyven évnyi töretlen karrier megmutatta hogy mekkora hatása és fontossága lehet egy rendező látomásának. Ezen okok és még sok egyéb miatt, büszék vagyunk hogy bejelenthetjük hogy az Életmű-díjat Ridley Scott kapja.

A díjátadó ünnepség 2017 február 4.-én szombaton lesz a Beverly Hilton hotelben, Beverly Hillsben.

Written By
Plesovszki Nándor

Sorozatokkal foglalkozom főként, de a filmek és képregények világában is otthon érzem magam. A kritikák írása mellett YouTube-on rendszeres sorozat kibeszélőkkel is jelentkezem.