Főoldal Filmek Bob Iger elismerte, hogy a Marvel Studios felülmúlta várakozásait a 2009-es felvásárlás óta
Filmek

Bob Iger elismerte, hogy a Marvel Studios felülmúlta várakozásait a 2009-es felvásárlás óta

A Disney egyik legsikeresebb vállalkozása a Marvel Studios.

594
Bob Iger

Bob Iger, a Disney korábbi elnök-vezérigazgatója megosztotta gondolatait a Marvel Studios sikerével kapcsolatban, valamint elismerte, hogy a 2009-es felvásárlás óta a stúdió felülmúlta várakozásait. Még ő sem gondolta, hogy ilyen sikeres lesz a stúdió, ami jóformán csak képregényalkotásokból tartja fenn magát, azóta pedig a világ legsikeresebb vállalkozásának bizonyult.

A Disney potom 4 milliárd dollárért vásárolta meg az akkor még Marvel Entertainment néven ismert vállalatot 2009-ben. Az ezt követő években kifizetődő volt a Disney számára az üzlet, köszönhetően azoknak a kasszasikereknek, amiket a Marvel Studios fanfárja alatt mutattak be. Természetesen ennek az óriási sikernek egy másik részét a filmek és karakterek után értékesített portékának is köszönheti a mikiegeres cég, egyszóval a Disney belenyúlt a tutiba, minden tekintetben sikeres volt az ügylet.

A The Old Man and the Three készített interjút a Disney korábbi elnökével. Iger elismerte, még őt is meglepte ez a hatalmas siker, különösen a Marvel Studios sikerét emelte ki, ami az elmúlt években sikert sikerre halmozott.

Tehát, a kérdésed második felére válaszolva, hogy józan ésszel gondoltam erre, hogy [Marvel Studios] képes lesz ilyen értéket felhalmozni, mint amit összehozott? Tudod, őszintén meg kell mondanom, hogy ez meghaladja az elvárásaim. Visszatekintve, valószínűleg nem kellett volna [megdöbbennem]. Mármint úgy értem, hogy ők [Kevin Feige, Louis D’Esposito és a Marvel Studios más kreatív emberei] olyan tehetségesek, hogy tudnom kellett volna ezt, hogy ha mi biztosítjuk számukra az erőforrást, még nagyobb magasságokba emelik a termelést, ahogy tették azt.

Bob Iger

Igazság szerint a sikerek akkor kezdtek jönni, amikor a Marvel Studios lecsapott Kevin Feige producerre, aki korábban a Marvel Entertainment alkalmazottja volt, Isaac Perlmutter beosztottja. Ezután Feige teljes szabadságot kapott, teljhatalmat kapott a vállalattól, egyik Marvel kiadó sem mondta meg, hogy mit tegyen és mit ne. Feigebe vetett bizalom végül kamatoztatta magát, hiszen a filmtörténelem legnagyobb és legsikeresebb univerzumát alkotta meg, de még ennél is nagyobb jövő előtt állnak a Disney+ streamingszolgáltató támogatásával.

A Marvel Studios következő projektjét jövő héten fogják bemutatni a Disney+ streamingszolgáltatón, a WandaVision című sorozatot, majd márciusban a The Falcon and the Winter Soldier-sorozatot, tavasszal a Loki és a Fekete Özvegy alkotásokat, nyáron a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendáját, ősszel az Örökkévalókat és még valamikor ebben az évben a Sólyomszem-sorozatot is képernyőre tűzik.

Bob Iger
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Előzetesek

Egy visszatérővel befutott a Deadpool & Rozsomák végső előzetese

Ha nem akarsz minden poént lelőni, hagyd ki a Deadpool & Rozsomák...

Russo
BREAKINGFilmek

A Russo testvérekkel a Bosszúállók 5. és a Titkos háború rendezéséről egyeztet a Marvel Studios

Russo testvérek és a korábbi írók menthetik meg a következő két Bosszúállók-filmet.