Főoldal Filmek Bezöldült a Disney+ logója, de milyen okkal cserélték le a Disney-kéket?
Filmek

Bezöldült a Disney+ logója, de milyen okkal cserélték le a Disney-kéket?

Frissült a Disney+, az új logó mellett tartalmi változásokat is kapnak a felhasználók.

317
Disney+
Forrás: Disney

Nagy változások előtt áll a Disney+. Az elmúlt napokban rengeteg felhasználó nagy frissítésről számolt be az okoskészülékein – az ikonikus Disney-kéket felváltotta egy izzó zöld háttér. Az új logó ellentmondásos volt: egyesek szerint a megszokott dizájnt lebutították; mások értékelték a változást; de a legfontosabb kérdés, hogy változott-e valami a háttérben, miért volt erre szükség?

Ez nem egy átmeneti állapot, hanem véglegesen megváltozott a Disney+ streaming szolgáltató logója. Az új zöld szín az Aurora nevet kapta, a sarki fény és a Csipkerózsika főszereplője előtt tisztelegve. A Disney-kék és a Hulu zöldjének keverékének szánták, mivel a napokban egyesült a két platform.

Az új logó alá a zenét Ludwig Göransson készítette, aki többek között A Mandalóri, a Fekete Párduc és a Tenet zeneszerzője. Nemrég Oscar-díjat is kapott az Oppenheimer zenéjéért. Egyelőre még szoknunk kell az új logót, akárhogy is, egy kicsit szomorúak vagyunk, hogy a klasszikus Disney-logót, amely sokakban nosztalgiát keltett, most felváltotta ez a meglehetősen szolid változat.

A dizájnváltás egy másik lehetséges oka, hogy megpróbálnak kitűnni a többi streaming szolgáltató közül. A Paramount+, a Prime Video és a Max logója mind kék és fehér színkombinációjára épít, bár a Disney+ logója vitathatatlanul a legjellegzetesebb volt mindközül azzal, ahogy a videó végén a kis plusz ikon felvillan azzal az animációval.

Nehéz megmondani, hogy a mostani változás csak a kezdet, valami nagyobb dolog van készülőben a streamingszolgáltató életében.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Becoming Karl Lagerfeld
Sorozatok

A Karl Lagerfeldről szóló sorozat június 7-én lesz elérhető a Disney+-on

Daniel Brühl főszereplésével érkezik Karl Lagerfeldről szóló sorozat a Disney+-ra.

CinemaCon Disney
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.