Főoldal Filmek Az Örökkévalók írója megerősítette, hogy mi történt a tévútra tévedt Örökkévalóval a film végén
Filmek

Az Örökkévalók írója megerősítette, hogy mi történt a tévútra tévedt Örökkévalóval a film végén

Firpo megerősítette, hogy mi történt Ikarisszal a film végén, ha nem lenne egyértelmű.

168
Örökkévalók
Forrás: Marvel Studios

Kaz Firpo, az Örökkévalók című film forgatókönyvírója adott magyarázatot arra, hogy mi történt Richard Madden karakterével, azaz Ikarisszal a film végén. A cselekmény felénél nagyjából kiderült, hogy Ikarisz a csapat ellen fordult, hogy megvédje egy új Égi lény születését a Földön az Örökkévalóktól és a Deviánsoktól. Ikariszt végül legyőzik az Örökkévalók, majd ezután azt látjuk, hogy az isteni lény elhagyja a bolygót, kilövi magát az űrbe és a Nap felé tart.

Ez a bizonyos jelenet néhány néző számára nem volt egyértelmű, mivel olyan gyorsan történik mindez a filmben, ezért az Örökkévalók írója, Kaz Firpo a Comic Book Resources-nak adott interjújában kontextusba helyezte Ikarisz sorsát.

Tette miatt nem képes szembenézni a családjával, és ezzel maga is tisztában van. De nem gondolnám, hogy Ikarisz úgy gondolja, hibázott. Szerintem csak nagyon megbánta a dolgokat. Nagyon sajnálja. Szerintem azt sajnálja, ahogyan ezen a bolygón élt egész életében, és ezt a nagy terhet cipelnie kellett. Szóval igen, azzal, hogy a Napba repül, tulajdonképpen azt mondja: ‘Elkövettem egy hibát, nem tudok a családom szemébe nézni, és így nem tudok tovább élni.’

Kaz Firpo

Ez határozottan úgy hangzik, mintha a filmnek lett volna egy olyan változata, ahol Ikarisz életben marad, de belegondolva meg lehet érteni a készítőket, hogy miért ezt az utat választottak. Gyakorlatilag nem maradt más lehetősége a karakternek, aki nem szolgálhatta tovább az Örökkévalókat, mert családja ellen fordult, s megölette Ajakot a Deviánsokkal, és az Égiek ellen is fordult azzal, szóval nem maradt más választása, mint feláldozni magát.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Madame Web
Előzetesek

Megjelent a csajokkal teli Madame Web előzetese magyarul

Magyar szinkronnal is elérhető a Madame Web első nagy előzetese.

Pókember: Idegenben
Filmek

Tom Holland csak akkor fog újra Pókembert játszani, ha megéri visszatérni

Nyomós ok kell azért, hogy elkészüljön a Pókember 4.

Michael Waldron
BREAKINGFilmek

A Loki alkotója dolgozik a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvén

A Multiverzum fő írója dolgozik a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvén.