Főoldal Filmek Az Örökkévalók debütálása lett az MCU legerősebb filmje a Disney+ platformon, megelőzve a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című filmet
Filmek

Az Örökkévalók debütálása lett az MCU legerősebb filmje a Disney+ platformon, megelőzve a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című filmet

Nagy volt a kereslet az első öt napban az Örökkévalókra a streamingen.

490
Örökkévalók
Forrás: Marvel Studios

Lehet, hogy az Örökkévalók nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket és kritikákban is a Marvel Moziverzum leggyengébb pontszámát kapta, de egy másik platformon nem várt meglepetést okozott. A filmet eddig csak a mozikban játszották, múlt héten azonban megérkezett a Disney+ streamingszolgáltatóra is, és nagyobb nézettséget sikerült elérnie a hétvégén, mint a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című filmnek az első öt nap összesítője alapján.

A Marvel Studios előzetes számítása nem igazolódott be, hogy majd odáig leszünk a filmtől, de ettől függetlenül még midnig nagy érdeklődés övezi az Oscar-díjas rendező produkcióját. Chloé Zhao nagy költségvetésű blockbustere a Rotten Tomatoes oldalán 48%-os mutatójával áll, s ezzel az egyetlen “rohadt” jelzővel szereplő MCU-cím, de vajon megérdemli ezt az alacsony és rossz jelzőt? Szerintünk nem, és úgy tűnik, most minden eddiginél több rajongó hangolódik a filmre a Disney+-on.

Az első öt nap alatt a Disney+-on az Örökkévalók nagyobb nézettséget ért el, mint a Shang-Chi és a Tíz gyűrű legendája. A Samba TV szerint a filmet legalább kétmillió háztartásaban tekintették meg a debütálás első öt napjában, ami felülmúlta a Marvel Studios korábbi filmjének az 1,7 milliós megtekintését. Ez új rekordot jelent, és mostantól a Disney streaming platformján az Örökkévalók a legnagyobb megtekintéssel debütáló film az MCU-ból.

Az Örökkévalók tavaly novemberben került a mozikba, amikor némi bizonytalnság megfigyelhető volt a világ mozitermeiben a világjárványnak köszönhetően. A film világszerte 402 millió dollárt hozott a kasszáknál, szemben a Shang-Chi 432 milliójával, de Észak-Amerikában (ami alapul vett a Samba TV a számításánál is) az Örökkévalók 164 millió dollárt hozott, szemben az előző mozifilm 224 milliójával.

Más szóval, sokan nem nézték meg a filmet a nagyvásznon, így annyira már nem is meglepő, hogy a Disney+-on ekkora volt az érdeklődés iránta, különösen, ha figyelembe vesszük az elmúlt hónapok híreit a filmről (a negatív kritika is reklám), és biztosan akadtak olyan rajongók is, akik már alig várták, hogy újranézhessék kedvencüket a tévéképernyőjén.

Örökkévalók
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események