Főoldal Filmek Az erős első nap ellenére csalódást keltő bevétellel nyitott a Halálos iramban 10.
Filmek

Az erős első nap ellenére csalódást keltő bevétellel nyitott a Halálos iramban 10.

Erős első napot hozott, de hétvégére csökken a tempó, és még a Halálos iramban 9. részt sem tudta tartani.

542
Halálos iramban 10.
Forrás: Universal Pictures

A Halálos iramban 10. bevételei kissé visszaestek a kasszáknál a nyitóhétvégén. A franchise a 2001-es Halálos iramban című akciófilmmel kezdődött, és hosszú volt az út idáig. A sorozatban Dom Doretto (Vin Diesel), Letty (Michelle Rodriguez), Roman (Tyrese Gibson) és Tej (Ludacris) kalandjait ismerhették meg a rajongók, akik most egy új gonosztevő, Dante Reyes (Jason Momoa) ellen szállnak ringbe, aki bosszúra szomjazik, miután drogbáró apját megölték a 2011-es ötödik részben.

A Deadline szerint a Halálos iramban 10. bevétele az első nap után csökkeni kezdett. Annak ellenére, hogy a nyitónapon nagyobb bevételt hozott, mint a Halálos iramban 9., az új rész nem tudta tartani a lépést az elődjével, és kissé elmaradt tőle, végül 67 millió dolláros amerikai bevétellel zárt az első hétvégén. Ez 3 millió dollárral elmarad a 2021-es előző rész 70 millió dolláros amerikai nyitásától.

A Fast Saga teljes egészére kivetítve valahol a középmezőnyben tanyázik a tizedik rész. Vigasz lehet a stúdiónak, hogy a bevétel így is több, mint a széria első három részénél volt, vagyis még nem fulladt ki a sorozat, de valami újat kell kitalálni, ha tényleg még két részt szeretnének bemutatni. Emellett magasabb nyitóhétvégét produkált, mint a Dwayne Johnson és Jason Statham főszereplésével készült Halálos iramban: Hobbs & Shaw.

Volt rá precedens, hogy a franchise-ban alacsonyabban nyitó filmek idővel felértékelődnek, mint például a korábban említett spinoff, amely gyengébben nyitott, de végül a franchise történetében az ötödik legtöbb bevételt hozó filmje lett. Azonban még nagyon hosszú út áll a Halálos iramban 10. előtt, hogy legyőzze a kilencedik részt, és nem bár tűnik valószínűnek, amennyiben lenyomja a kasszáknál, sokkal előrébb lesz.

Bár az Egyesült Államokban nem robbantott kasszát Vin Diesel új filmje, a globális jegypénztáraknál így is 320 millió dollárral zárhatja a hétvégét, ebből pedig jut majd néhány dollár üzemanyagra is, hogy elkészüljenek a folytatások, amiről Diesel néhány hete beszélt. Még korai kongatni a vészharangot, de amennyiben a tempó lassulni fog a következő résznél is, akár a franchise teljes rebootjához is vezethet a távoli jövőbe, hogy tiszta lappal induljanak neki a következő menetnek.

Halálos iramban 10.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...