Close


Közelgő események

Filmek

Az erős első nap ellenére csalódást keltő bevétellel nyitott a Halálos iramban 10.

Erős első napot hozott, de hétvégére csökken a tempó, és még a Halálos iramban 9. részt sem tudta tartani.

Az erős első nap ellenére csalódást keltő bevétellel nyitott a Halálos iramban 10.
  • PublishedMay 21, 2023

A Halálos iramban 10. bevételei kissé visszaestek a kasszáknál a nyitóhétvégén. A franchise a tizedik része a 2001-es Halálos iramban című akciófilmmel kezdődött, és hosszú volt az út idáig. A sorozatban Dom Doretto (Vin Diesel), Letty (Michelle Rodriguez), Roman (Tyrese Gibson) és Tej (Ludacris) kalandjait ismerhették meg a rajongók, akik most egy új gonosztevő, Dante Reyes (Jason Momoa) ellen szállnak szembe, aki bosszúra szomjazik, miután drogbáró apját megölték a 2011-es ötödik részben.

A Deadline szerint a Halálos iramban 10. bevétele az első nap után csökkeni kezdett. Annak ellenére, hogy a nyitónapon nagyobb bevételt hozott, mint a Halálos iramban 9., az új rész nem tudta tartani a lépést az elődjével, és kissé elmaradt tőle, végül 67 millió dolláros amerikai bevétellel zárt az első hétvégén. Ez 3 millió dollárral elmarad a 2021-es előző rész 70 millió dolláros amerikai nyitásától.

A Fast Saga teljes egészére kivetítve valahol a középmezőnyben tanyázik a tizedik rész. Vigasz lehet a stúdiónak, hogy a bevétel így is több, mint a széria első három részénél volt, vagyis még nem fulladt ki a sorozat, de valami újat kell kitalálni, ha tényleg még két részt szeretnének bemutatni. Emellett magasabb nyitóhétvégét produkált, mint a Dwayne Johnson és Jason Statham főszereplésével készült Halálos iramban: Hobbs & Shaw.

Volt rá precedens, hogy a franchise-ban alacsonyabban nyitó filmek az idővel felértékelődnek, mint például a korábban említett spinoff, amely gyengébben nyitott, de végül a franchise történetében az ötödik legtöbb bevételt hozó filmje lett. Azonban még nagyon hosszú út áll a Halálos iramban 10. előtt, hogy legyőzze a kilencedik részt, és nem tűnik valószínűbbnek, amennyiben lenyomja a kasszáknál, sokkal előrébb lesz.

Bár az Egyesült Államokban nem robbantott kasszák Vin Diesel új filmje, a globális jegypénztáraknál így is 320 millió dollárral zárhatja a hétvégét, ebből pedig jut majd néhány dollár üzemanyagra is, hogy elkészüljenek a folytatások, amiről Diesel néhány hete már beszélt. Még korai kongatni a vészharangot, de amennyiben a tempó lassulni fog a következő résznél is, akár a franchise teljes rebootjához is vezethet a távoli jövőbe, hogy tiszta lappal induljanak neki a következő menetnek.

Halálos iramban 10.
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.