x
Sorozatok

Az első felvételek az Oscar Isaac főszereplésével forgatott Moon Knight Disney+ sorozatáról

A Moon Knight valamikor 2022-ban érkezik a Disney+ szolgáltatóra.

Az első felvételek az Oscar Isaac főszereplésével forgatott Moon Knight Disney+ sorozatáról
  • Publishednovember 12, 2021

A Marvel Studios bemutatta az első felvételeket a Budapesten forgatott Moon Knight című sorozatból, aminek főszereplőjét Oscar Isaac játssza. A Disney+ készülő sorozathoz eddig mindössze néhány kiszivárgott képet kaptunk, most azonban egy sneak peek videónak köszönhetően végre láthatjuk a Marvel Studios legújabb igazságosztóját.

A videó Marc Spector főhősünk paranoiás szorongásával küzd egy tükrökkel teli teremben, ami feltehetően egy egyiptomi műtárgyakkal teli múzeum. A paranoia és a szorongás fokozódik a továbbiakban is. “Nem tudom megkülönböztetni az ébrenlétemet az álmaimtól” – mondja Spector, mielőtt Ethan Hawke titokzatos karaktere hozzáteszi: “a hang…. a fejedben…. felfal téged”. A felvétel végén láthatjuk, ahogy Holdlovag jelmezben valakit könyörtelnül megbüntet, majd egy lenyűgöző jelenettel zárul a teaser, ahol a főhős háztetőkön ugrál Budapest utcáin.

A Mohamed Diab által rendezett sorozatot “egy új, világjáró akció-kaland sorozatként harangozták be, főszerepben egy igazságosztóvel, aki disszociatív identitászavarban szenved. A karakterben élő többszörös identitások szemben találjuk magukat az istenek halálos háborújában ebben a modern és az ókori Egyiptom hátterével.

A képregényekben Marc Spector, azaz Holdlovag egy CIA-ügynökből lett zsoldos. Utolsó munkája során Kairóban Spectort egy volt kollégája holtan hagyta. Spector a sivatagon keresztül vonszolta magát Konshu, az egyiptomi holdisten sírjához. Ott halottnak nyilvánították, de Konshu keze által feltámadt. A feltámadás azonban megviselte, mivel multiplex személyiségzavar alakult ki nála. New Yorkba két új személyiséggel tért vissza: Steven Grantet és Jake Lockleyt. Grant volt a milliomos nőcsábász, míg Lockley egy taxisofőr.

A másik személyiségének kifejlesztése után vette fel a Holdlovag köpenyét. Konshu megnövekedett fizikai képességekkel és időszakos éjszakai prófétai látomásokkal ruházta fel a hőst, de még maga Spector sem volt biztos abban, hogy Konshu nem egy újabb, saját maga által kreált másik személyiség.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.