Főoldal Filmek Az Avatar: A víz útja első reakciói alapján a folytatás “magával ragadó”, “lenyűgöző” és “jobb lett, mint az első film”
Filmek

Az Avatar: A víz útja első reakciói alapján a folytatás “magával ragadó”, “lenyűgöző” és “jobb lett, mint az első film”

Az első beszámolók alapján James Cameron megcsinálta, megérte 13 évet várni az Avatar 2.-ra.

317
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

A kritikusok, újságírók és a rajongók több mint egy évtized óta először látogattak el Pandorára, amikor is tegnap este tartották az Avatar: A víz útja világpremierjét. Az első rész rekordbevételei után mindenki arra várt, hogy visszatérjünk James Cameron csodás világába, és az első reakciók alapján megérte ennyi évet várni, mert feledhetetlen kalandban lesz részünk.

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást. Mivel az RDA megduplázta erőforrásait a bolygón, hogy a lehető legtöbb ásványt bányásszák ki.

A víz útja hatalmas vállalkozást jelentett Cameron számára. Nagy kockázatot vállaltak a folytatással, köszönhetően az abszurd költségvetésnek, szóval óriási bevételre lesz szükség, hogy nyereségként jöjjenek ki belőle, és elkészülhessenek a további folytatások. Cameron korábban úgy fogalmazott, hogy nem hoz elég bevételt a film, akkor a harmadik résszel lezárja a történetet, s nem fogja elkészíteni az Avatar 4-5. részét. Az első reakciók alapján azonban bombasiker lesz a film, mindenki áradozott róla.

Az #AvatarTheWayOfWater hihetetlen. Lenyűgöző, magával ragadó filmkészítés, hatalmas világépítéssel és történetmeséléssel vegyítve, A víz útja valóban lenyűgöző. Imádtam újra Pandorán lenni, és alig várom, hogy visszatérjek.

Majdnem biztos vagyok benne, hogy James Cameron egy másik bolygón forgatta az #AvatarTheWayOfWater-t. A film teljesen lenyűgöző és magával ragadó. Hosszú, de engem végig teljesen lekötött. Akárcsak az #avatar 13 évvel ezelőtt, ez a film is egy filmtörténeti mérföldkő, és kihagyhatatlan!

Boldogan mondhatom, hogy az #AvatarTheWayOfWater fenomenális! Nagyobb, jobb és érzelmesebb, mint az #Avatar, a film vizuálisan lélegzetelállító, zsigeri és hihetetlenül magával ragadó. A történet, a látvány, a spiritualitás, a szépség – ez a filmkészítés és a történetmesélés abszolút a legjobbja.

Egyes kritikusok szerint az Avatar: A víz útja az első filmre épül, és túlszárnyalja azt, amely világszerte rekordokat döntött. Így gondolja például Sean O’Connell is, mivel soha ne fogadj @JimCameron ellen. Az ő A víz útja minden szinten felülmúlja az eredetit. Hihetetlen látványvilág, de sokkal érzelmesebb kötődés a karakterekhez és a történethez. Az utolsó órában Cameron mindent bevett, emlékeztetve a kasszasikergyárosokat arra, hogyan kell ezt csinálni.

Az Avatar: A víz útja egy véget nem érő vizuális látványosság. Jobb, összetettebb történet, mint az első, szolid érzelmekkel, de a karakterek még fejlődhetnének egy kicsit. Határozottan hosszú, hihetetlen látványvilággal és a 3D-technika legjobbjával készült.

Az Avatar: A víz útja több mint 3 órás, egyszerre kielégítő és gyengesége. A vége mégis úgy végződik, hogy tudatni akarja veled, hogy jön egy harmadik rész. Megállás nélkül önti a vizuális élvezetet, kreatívan játszik a képkockasebességgel, és soha nem lesz unalmas. Összességében nekem tetszett.

Avatar-rajongóként nagy reményeket fűztem az #AvatarTheWayofWaterhez, és számomra teljesen beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Persze egy kicsit hosszú, de megéri a gyönyörű látványért, a csodálatos új karakterekért. Teljes izgalom.

AvatarTheWayOfWater a legszebb film, amit valaha láttam. Olyan élmény, amit mindenképpen a nagyvásznon és 3D-ben kell látni. Abszolút imádtam és alig várom, hogy újra megnézzem. A technikai varázslatok mesterműve. Egyértelműen az év kedvenc filmje.

Az #AvatarTheWayOfWater a “több az több” nagyban megírt változata. Szebb, a Pandorát jobban megcsodáló; a környezetvédelmet jobban hangoztató, az embereket elítélő. Adrenalinlöket a 3D-s filmkészítéshez és kompromisszumok nélküli duplázás. Camerontól nem is várhatnánk mást.

Az #AvatarTheWayOfWater a CGI új lehetőségeit mutatja be, és többet használja a “család” szót, mint bármelyik Halálos iramban-film. Bár az új karakterek némelyike elnagyolt, Pandora csodálatosan kelt életre, a víz alatti dolgok pompásak, az utolsó harmad pedig tele van hihetetlen akcióval – IMAX-ben kell látnod!

James Cameron ismét megmutatja a filmkészítőknek, hogyan kell csinálni. Már ezerszer elmondtam. Soha ne kételkedjetek benne. Az AVATAR: A VÍZ ÚTJA az, ahogyan az epikus blockbustereket kell csinálni. Érzelmes, zsigeri, és olyan nagyszabású, amilyenek a filmek csak lehetnek.

AVATAR: A VÍZ ÚTJA: Igen, soha ne fogadj James Cameron ellen. Próbálom kímélni a túlzásokat, de technikai, vizuális szempontból még sosem láttam ilyet. Lenyűgöző. Talán túlságosan is elsöprő. Néha lemaradtam a cselekményről, mert egy pandorai halat bámultam…

Nem meglepő, hogy az #AvatarTheWayOfWater egy vizuális remekmű a 3D gazdag felhasználásával és lélegzetelállító látvánnyal. A film története vékony lábakon áll, s ezt megszenvedik a film, ahogy a túl sok szereplőt is, de James Cameron mégis összehozza a rendkívüli, érzelmekkel és izgalmas akcióval teli utolsó felvonást.

Összességében elmondhatjuk az első reakciókat olvasva, ha valamit kiolvashatunk a kritikusok első szavaiból, akkor az az, hogy soha ne kételkedjünk Cameronban, ha mesteri filmkészítésről van szó, még akkor sem, ha a film csordultig van pakolva szereplőkkel és akcióval.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Kiderült, mikortól streamelhető az Avatar: A víz útja a Disney+-on és a megújult HBO Maxen

Néhány hét, és két nagy streamingszolgáltató kínálatában is elérhető lesz az Avatar:...

Avatar: A víz útja
FilmekBREAKING

Kiderült, hogy az Avatar: A víz útja mikor fog megjelenni digitális formátumban

Már csak néhány hét, és otthon a tévé képernyőjén is nézhető lesz...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar: A víz útja VFX csapata elárulta, hogy mindössze két jelenet volt, amit CGI nélkül rögzítettek

A VFX-művészek elárulták, melyik két jelenetnél nem használtak számítógépes effekteket.