Főoldal Filmek Az amerikai születésű kínai színész kapta az új Karate kölyök főszerepét
Filmek

Az amerikai születésű kínai színész kapta az új Karate kölyök főszerepét

A legjobb kapta a Karate kölyök főszerepét.

277
Karate kölyök

A Sony Pictures több ezer jelentkező közül megtalálta a tökéletest, aki eljátszhatja az új Karate kölyök főszerepét. Végül a 17 éves amerikai születésű kínai színész, Ben Wang személyében megtalálták a film főszereplőjét – jelentette be hétfőn este a stúdió. Wang nemrég a Disney+ elismert sorozatában, az Egy kínai Amerikája című sorozatban játszott Michelle Yeoh mellett.

A The Hollywood Reporter beszámolója alapján az első 24 órában közel 10 ezren jelentkeztek a szerepre, közülük került ki győztesen Ben Wang. A stúdió bennfentesei szerint Wang kiemelkedően jó formát hozott a meghallgatáson, amellyel bizonyította, mennyire mélyen kötődik a karakterhez. Előnynek számít az is, hogy folyékonyan beszéli a mandarin nyelvet, és a harcművészetek számos formáját, köztük a karatét, a wing chun/kung-fut, a gumdót, a kempót és a taekwondót is kiválóan ismeri.

Wang Jackie Chan és Ralph Macchio mellett fog szerepelni, akik az eredeti franchise ikonikus szerepeit fogják újra eljátszani az új filmben. Részleteket nem osztottak meg a cselekményről, de az új rész a keleti parton játszódik egy kínai tinédzserrel a főszerepben, aki a harcművészeteken és egy kemény, de bölcs mentoron (vagy talán kettőn) keresztül erőt és irányt talál.

A projektet Jonathan Entwistle rendező irányítja, akinek neve leginkább a Netflix gyártású Ez így nem oké és az A ki***tt világ vége című elismert sorozatairól ismert. A forgatókönyvön a Nyúl Péter írója, Rob Lieber dolgozott.

A Karate kölyök története egészen 1984-ig nyúlik vissza, és nagy meglepetésre az eredeti film több mint 618 millió dollárt termelt világszerte. A főszerepben Macchio Daniel LaRussót alakította, egy brooklyni srácot, aki Kaliforniába költözik, ahol találkozik a harcművészetekben jártas ezermesterrel. Mr. Miyagi tanítványaként egészen karatebajnokká tornázza magát. Miyagit a néhai Pat Morita játszotta, akit a legjobb mellékszereplő Oscar-díjra is jelölték munkájáért.

A majdnem harminc éven át tartó, hatalmas népszerűségnek örvendő Karate kölyök-franchise több mint 618 millió dollárt hozott a mozipénztárakban. A Cobra Kai című sikersorozat egy új generációval ismertette meg a sorozatot, és ezzel egy Emmy-jelölést is kiérdemelt.

A Karate kölyök bemutatóját 2024. december 13-ára tűzte ki a stúdió.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Karate kölyök
Filmek

A Sony Pictures bejelentette a Karate kölyök új filmjét

2010-es film után a Karate kölyök visszatér a mozikba.