x
Close


Közelgő események

Filmek

Az Amerika kapitány 4. adhat választ, hogy mi történt Tiamut márvánnyá dermesztett testével az Örökkévalók után

Az Amerika kapitány: Új világrend kapcsolódhat az Örökkévalókhoz és Rozsomákhoz.

Az Amerika kapitány 4. adhat választ, hogy mi történt Tiamut márvánnyá dermesztett testével az Örökkévalók után
  • Publisheddecember 26, 2022

A Marvel-rajongók érthető módon frusztráltak az MCU 4. fázisa miatt, amiért a Marvel Studios azt az utat választotta, hogy a történetek között nem lesz olyan szoros kapcsolat, mint a The Infinity Sagánál volt, vagy éppen a cselekmény szempontjából megoldatlanul ér véget a film. Az Örökkévalók egyik jelenete sok fejtörést okozott a rajongóknak, de úgy tűnik, hogy az Amerika kapitány: Új világrend válasszal szolgál majd a kérdéses jelenetre.

Az Örökkévalók végén Sersi arra használta az erejét, hogy az Égi ébredését elhalasszák, Tiamutot márvánnyá dermesztette, és egy hatalmas idegen test kandikál most ki az Indiai-óceánból. Ezzel még nem foglalkozott a Marvel Studios, és sokan azt gondolták, hogy majd a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! foglalkozik a témával. Nem így történt, most azonban egy megjelent pletyka szerint majd az Amerika kapitány 4. részéből kapunk választ, abban ugyanis kulcsfontosságú szerepet játszik az Adamantium, amit összekapcsolnának az Égi testével.

A karácsonyi ünnepek alatt jelent meg egy pletyka, miszerint a Mennydörgők csapat felkeresi az Égi nyughelyét, aminek nevet is adtak, és most Genosha néven ismeri a világ. A rajongóknak valószínűleg nem kell megmagyarázni a nevet, mivel a képregényekben ezzel a névvel mutatták be azt a szigetet, amit kizárólag mutánsok laktak, az uralkodója pedig Magneto volt.

Az első pletykák után pontosítottak (már amennyire lehet egy pletykánál), hogy a szigetet valójában Tiamut-szigetnek hívják, és a témával nem a Mennydörgők szólófilmje, hanem már az Amerika kapitány: Új világrend foglalkozik. Ahogy az várható volt, a világ kormányai rájöttek, hogyan használhatják fel Tiamut maradványát, és állítólag először itt fogják majd bemutatni a különleges és nagyon erős Adamantium nevű fémet.

Ez az az elpusztíthatatlan fém, amiből Rozsomák karmait készítették. Az Égi maradványaiért különböző országok – köztük az USA – háborút indítanak, mert igényt szeretnének tartani egy olyan nyersanyagra, ami még a Vibraniumtól is értékesebb, amitől Vakanda megfosztotta a világot. Korábban is pletykáltak arról, hogy a film központi témája a különleges fém lesz, de akkori hírek még Vibraniumról szóltak, most viszont az Adamantium került rivaldafénybe. Azon sem lepődnénk meg, ha nemcsak az Amerika kapitány 4., hanem a Mennydörgők is egyik központi témája lenne az Égi márvánnyá dermedt teste, már csak azért is, mert a két film bemutatója közel van egymáshoz.

Az Amerika Kapitány: Új világrend 2024. május 3-án kerül a mozikba, míg a Mennydörgők 2024. július 26-án.

Örökkévalók
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.