Oscar

Az Akadémia hónapokkal eltolta a 93. Oscar-díj ünnepséget

Később fogják megtartani a 93. Oscar-gálát.

Az eltolt és törölt filmbemutatók után nyilvánvalóvá vált, hogy a szokott időben képtelenség lesz megtartani az Oscar-gálát, hiszen nem lesz film, amit jutalmazhatnának. Végül az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia úgy döntött, hogy a pandémia miatt a filmipar legfontosabb ünnepségét is kénytelenek eltolni egy későbbi időpontra. Az Oscar-díjátadó ünnepséget rendszerint tél végén rendezték, mikor februárra, mikor márciusra esett az időpont, azonban 2021-ben két hónappal később fogják megrendezni.

Eddig mindössze három alkalommal halasztották el az Oscar-gálát, 1938-ban a los angelesi áradások miatt, 1968-ban Dr. Luther Marton király meggyilkolása és 1981-ben Ronald Regan elnök gyilkossági kísérlete miatt. A gálát eredetileg 2021. február 28-án rendezték volna, most azonban 2021. április 25-én fogják megtartani Los Angelesben a Dolby Theatre színházban. A koronavírus-járvány másik következménye, hogy a nyilvánosság számára december 14-én készültek megnyitni az Academy Museum of Motion Pictures múzeumot, azonban ezt is elnapolták, s csak 2021. április 30-án fogják megnyitni a kapukat a látogatók előtt.

Az Akadémia azt is bejelentette, hogy a filmek nevezési időszakát is kitolják ennek függvényében, amire eredetileg december 31-ig lehetett volna jelentkezni, de most 2021. február 28-ig lehet leadni a nevezéseket, vagyis azokat a filmeket lehet kvalifikálni, amiket február 28-ával bezárólag bemutatnak. Az általános kategóriában induló filmek (legjobb film, legjobb színésznő, legjobb színész és stb.) nevezési határidejét is január 15-ére tolták, miközben a speciális kategóriában (legjobb animációs rövidfilm, dokumentumfilm, stb.) induló filmeket 2020. december 1-ig le kell adni. Az előzetes szavazást február 1-5. között tartják, a jelöltek kiválasztása március 5-10. között, a jelölteket március 15-én jelentik be és a végső szavazásra április 15-20-én kerül sor.

oscar
Total
4
Shares
Previous Article
Jurassic World

A Jurassic World 3 lehet az első fontos film, melynek újraindul a forgatása

Next Article
Darth Plagueis

A Star Wars hivatalosan nem tekinti a kánon részének Old Darth Plagueis háttértörténetét

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!