Főoldal Filmek Arnold Schwarzenegger szerint a Terminátor-filmek előre jelezték a mesterséges intelligencia felemelkedését, ami mára valósággá vált
Filmek

Arnold Schwarzenegger szerint a Terminátor-filmek előre jelezték a mesterséges intelligencia felemelkedését, ami mára valósággá vált

A gépek öntudatra ébrednek a jövőben, valóban veszélyt jelent a mesterséges intelligencia?

141
Terminátor: Sötét végzet

Arnold Schwarzenegger a minap egy kérdés-felelet során (amiről a People magazin számolt be) megtapsolta James Cameron 1984-es Terminátor című filmjét, amiért a film előrevetítette, hogy mi vár az emberiségre a jövőben: vagyis megjósolta a mesterséges intelligencia felemelkedését.

Az akciósztár lényegében hangot adott félelmének, hogy a film cselekménye egykor még tudományos-fantasztikumnak minősült, amikor kijött a mozikba, mára azonban valósággá vált, és elnézve a techcégeket, a jövőben még nagyobb szerepet kap a mesterséges intelligencia.

Ma már mindenki retteg ettől, illetve hogy hová fog ez vezetni. És ebben a filmben, a Terminátorban arról beszélünk, hogy a gépek öntudatra ébrednek, és átveszik az irányítást.

Arnold Schwarzenegger

A Fubar sztárja így folytatta: “Most az évtizedek során ez valósággá vált. Szóval ez már nem fantázia vagy afféle futurisztikum. Ez ma már itt van. És így ez Jim Cameron rendkívüli írása”.

Schwarzenegger összesen hat Terminátor-filmben szerepelt, az év elején pedig elárulta, hogy számára ennyi volt a franchise, nem fog visszatérni az ikonikus T-800-as szerepében. “A franchise-nak még nincs vége, de számomra ennyi volt. Egyértelmű választ kaptam, hogy a világ más témával akar foglalkozni, ha a Terminátorról van szó. Valakinek elő kell állnia egy nagyszerű ötlettel… A negyedik részben [a Megváltás] nem szerepeltem, mert kormányzó voltam. Aztán véleményem szerint az ötödik [Genisys] és a hatodik [Sötét végzet] üzleti szempontból nem volt kifizetődő. Ezt előre tudtuk, mert egyszerűen nem írták meg jól azokat” – fogalmazott Schwarzenegger. Utoljára a 2019-es Terminátor: Sötét végzet című filmben láttuk a másik nagy visszatérő, Linda Hamilton mellett.

Terminátor: Sötét végzet
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Terminátor
Sorozatok

Jövőre érkezik a Terminátor animációs sorozata, jelentette be a Netflix

Egy rövid teaser előzetest is kapott a Netflix animációs Terminátor-sorozata.

Ragadozó
Filmek

Arnold Schwarzenegger vendégszerepet kaphat a Préda folytatásában?

A Préda rendezője a Ragadozó főszereplőjének visszatérésére utalt.

Terminátor: A gépek lázadása
Filmkritikák

Terminátor 3. – A gépek lázadása visszatekintő

A Terminátor-franchise harmadik résztől kezdődött a megosztottság.