Főoldal Filmek Arnold Schwarzenegger szerint a Terminátor-filmek előre jelezték a mesterséges intelligencia felemelkedését, ami mára valósággá vált
Filmek

Arnold Schwarzenegger szerint a Terminátor-filmek előre jelezték a mesterséges intelligencia felemelkedését, ami mára valósággá vált

A gépek öntudatra ébrednek a jövőben, valóban veszélyt jelent a mesterséges intelligencia?

35
Terminátor: Sötét végzet

Arnold Schwarzenegger a minap egy kérdés-felelet során (amiről a People magazin számolt be) megtapsolta James Cameron 1984-es Terminátor című filmjét, amiért a film előrevetítette, hogy mi vár az emberiségre a jövőben: vagyis megjósolta a mesterséges intelligencia felemelkedését.

Az akciósztár lényegében hangot adott félelmének, hogy a film cselekménye egykor még tudományos-fantasztikumnak minősült, amikor kijött a mozikba, mára azonban valósággá vált, és elnézve a techcégeket, a jövőben még nagyobb szerepet kap a mesterséges intelligencia.

Ma már mindenki retteg ettől, illetve hogy hová fog ez vezetni. És ebben a filmben, a Terminátorban arról beszélünk, hogy a gépek öntudatra ébrednek, és átveszik az irányítást.

Arnold Schwarzenegger

A Fubar sztárja így folytatta: “Most az évtizedek során ez valósággá vált. Szóval ez már nem fantázia vagy afféle futurisztikum. Ez ma már itt van. És így ez Jim Cameron rendkívüli írása”.

Schwarzenegger összesen hat Terminátor-filmben szerepelt, az év elején pedig elárulta, hogy számára ennyi volt a franchise, nem fog visszatérni az ikonikus T-800-as szerepében. “A franchise-nak még nincs vége, de számomra ennyi volt. Egyértelmű választ kaptam, hogy a világ más témával akar foglalkozni, ha a Terminátorról van szó. Valakinek elő kell állnia egy nagyszerű ötlettel… A negyedik részben [a Megváltás] nem szerepeltem, mert kormányzó voltam. Aztán véleményem szerint az ötödik [Genisys] és a hatodik [Sötét végzet] üzleti szempontból nem volt kifizetődő. Ezt előre tudtuk, mert egyszerűen nem írták meg jól azokat” – fogalmazott Schwarzenegger. Utoljára a 2019-es Terminátor: Sötét végzet című filmben láttuk a másik nagy visszatérő, Linda Hamilton mellett.

Terminátor: Sötét végzet
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...