Apple konferencia, ezt hozta a WWDC 2016

Röviden összefoglaljuk, hogy mik hangoztak el az idei Apple konferencián, milyen újítások érkeznek a mobilra és Mac-re.

Röviden összefoglaljuk, hogy mik is hangoztak el az idei Apple konferencián, milyen újítások érkeznek mobilra és Mac-re.

Első és legfontosabb, hogy az Apple végzett az OS X névvel, most már csak macOS-nek hívják az operációs rendszert. Ebből adódóan a következő OS-t is bejelentették, melynek neve Sierra lett. Sok pletykát olvashattunk, hogy Siri érkezni fog-e Mac-re, vagy örök időkig a mobil platform része lesz? A lelkes tábor hívei örülhetnek, akik mindvégig követelték a Sirit Mac-re, mert a hangasszisztens hivatalosan is érkezni fog az asztali verzióra is.

A rendszer egy úgy nevezett Universal Clipboard funkciót kapott, így az összes Apple termékeden egyszerre illesztheted be a vágólapra másolt tartalmat. Zseniális, nemde? Minden eszközön látható lesz a Mac asztala, sőt még a tárolt dokumentumokat is eléred. Az új rendszer folyamatosan figyelni fogja a Mac tárhelyét, és ha duplikációt talál, akkor felajánlja majd a törlés lehetőségét, a régen használt fájlokat a felhőbe fogja másolni a rendszer, hogy több hely maradjon a gépen – internet nélkül ez kuka, nem fogod elérni a fájlokat. És akár már Apple Watch-csal is feloldhatók lesznek a Mac-kek.

Universal Clipboard
Universal Clipboard

Ha már Watch, akkor jöjjön a watchOS. Sokat javítottak a sebességen a cupertinoi mérnökök, és a számok alapján hétszer gyorsabb lett az új watchOS elődjénél. Új szövegbeviteli módot kap a az Apple Watch, ezentúl kézzel is rajzolhatjuk a betűket, ezzel pofon egyszerű lesz a gépelés. Kezelésén is fejlesztettek, mert a leggyakrabban használt appokat sokkal könnyebben és gyorsabban érhetjük majd el az óránkon.

iOS 10: 3D Touch funkció végre mindenhol, eddig nem kellett a kutyának sem, most a cég „kötelezően” mindenkire ráerőszakolja. A telefont felemelve azonnal bekapcsol, nem kell a gombokat nyomogatni, és akár widgeteket is helyezhetünk a lock screenre. A használhatatlan Music appot is javítják, és talán úgy fog működni a jövőben, ahogy tette azt régen – még mielőtt elrontották.

Ősszel érkeznek az új szoftverek és hardverek.

Total
0
Shares
Previous Article

A Windows 10 augusztus 2-án kapja meg az első fő frissítését, ingyen

Next Article

TV Spotot kapott a Mike és Dave esküvőhöz csajt keres film

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!