Főoldal Filmek A Warner Bros. mindent megtesz azért, hogy Christopher Nolan újra a csapatukban legyen
Filmek

A Warner Bros. mindent megtesz azért, hogy Christopher Nolan újra a csapatukban legyen

Christopher Nolan ellenezte legjobban, hogy a filmeket egyszerre mutassák be a mozikban és online.

173
Christopher Nolan

Christopher Nolan közel 20 éves partnerség után távozott a Warner Bros. csapatából, válaszul arra, hogy önkényesen döntöttek a filmek bemutatóiról az HBO Max javára. A Variety cikkében kitért arra, hogy a stúdió mindent megtesz, hogy kiengesztelje Nolant, mielőbb visszatérjen a csapatba, és ezt egy jókora összeggel honorálták Nolan munkáját a Tenetnél.

Állítólag hét számjegyű bónuszt kapott Nolan a korábbi filmjéért. Nolan következő projektje, az Oppenheimer, amit a Universal Pictures fog bemutatni júliusban, azonban a portál rámutatott arra, hogy a rendező az utómunkálatokat a Warner Bros. telkén végezte, ami annak lehet a jele, hogy a rendező és a stúdió kapcsolata javult az elmúlt két évben.

“Reméljük, hogy Nolant visszakapjuk” – árulta el a Warner Bros. társ-vezérigazgatója, Michael De Luca a Variety-nek.

Nolan és a Warner Bros. együttműködése a Batman: Kezdődik című filmmel kezdődött, majd A sötét lovag és A sötét lovag – Felemelkedés folytatások után is megmaradt ez, és később olyan filmeken dolgozott együtt a neves rendező a stúdióval, mint például az Eredet, a Csillagok között és a Dunkirk. Mindegyik film nagy sikert aratott a kritikusok és a rajongók körében. Nolan az eszköztárában lévő összes technikát bevetette, hogy a nézőknek a lehető legjobb moziélményben legyen részük.

A kapcsolat 2020 őszén romlott meg, amikor Nolan utolsó filmjét bemutatták. Nem úgy alakult a Tenet bemutatója, ahogy Nolan szerette volna; a világjárvány miatt többször el kellett halasztani a premiert, és végül a pandémia alatt mutatták be a mozikban, ami teljesen rányomta bélyegét a bevételre, miközben kritikákban sem volt erős a Tenet.

Még ugyanebben az évben a Warner Bros. megerősítette, hogy 2021 összes filmjét egyszerre fogják bemutatni a mozikban és online az HBO Maxen. Hónapokon keresztül másról sem lehetett olvasni, minthogy mikor melyik film bemutatóját tolták el, és ez ment majdnem egy éven keresztül. Több stúdió ezért úgy döntött, hogy nem tudnak tovább várni, és valamelyik streaming szolgáltatón közzéteszik a filmet. A közönség számára kényelmes volt, hogy a pandémia alatt is fogyaszthatták ezeket a tartalmakat, de utólag a Warner Bros. is belátta, hogy ez efféle stratégia nem volt kifizetődő, sok bevételtől elestek ezzel a hibrid megoldással.

A döntéssel viszont nem mindenki értett egyet. Nolan volt az egyik legnagyobb név, aki elmarasztalta ezt a stratégiát, és végül ez vezetett ahhoz, hogy felbontotta az együttműködését a stúdióval. Nolan következő projektje, az Oppenheimer július végén kerül a mozikba, és egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a következő filmje, és hogy melyik stúdióval fog dolgozni.

Christopher Nolan

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Oppenheimer
Filmek

Többórás extra tartalommal érkezik az Oppenheimer digitális és lemezes kiadása

Megerősítették, hogy mikor jelenik meg digitális és lemezes formában az Oppenheimer.

Warner Bros.
Filmek

Néhány év múlva megvásárolhatják a Warner Bros.-t, és már a lehetséges vevő is megvan

Gazdát cserélhet a Warner Bros. Pictures, és ennek komoly hatásai lesznek a...

Warner Bros.
Filmek

A Warner Bros. 300-500 millió dolláros veszteséggel számol a 2023-as évben a sztrájkok miatt

A Warner Bros. már érzi a sztrájkok hatásait, több százmilliós veszteséggel számol.

Barbie
Filmek

A Barbie lett a Warner Bros. legjövedelmezőbb filmje az Egyesült Államokban

A Barbie legyőzte Christopher Nolan szuperhősét az Egyesült Államokban.