Főoldal Filmek A Warner Bros. Discovery nyitott, hogy J.K. Rowling írónővel még több Harry Potter-film készüljön
Filmek

A Warner Bros. Discovery nyitott, hogy J.K. Rowling írónővel még több Harry Potter-film készüljön

A Warner Bros. Discovery vezetője, David Zaslav nyitott arra, hogy további Harry Potter-filmeken dolgozzon J.K. Rowlinggal.

344
Harry Potter

A Warner Bros. Discovery csütörtöki, harmadik negyedéves eredménybeszámolója során David Zaslav a Harry Pottert is megemlítette. A franchise jövőjéről beszélt, és a vezérigazgató bízik benne, hogy J.K. Rowling írónővel a Legendás állatok-franchise mellett újabb projekteken dolgozhatnak ebben a varázslóvilágban.

“Igazán nagy hangsúlyt fogunk fektetni a franchise-okra” – kezdte David Zaslav. “Már 13 éve nem volt Superman-filmünk. Tizenöt éve nem csináltunk Harry Potter-filmet. A DC-filmek és a Harry Potter-filmek tették ki a Warner Bros. Motion Pictures profitjának nagy részét az elmúlt 25 évben. Tehát a franchise-ra való összpontosítás az egyik nagy előnyünk, a Sárkányok háza is példa erre, a Trónok harca, a Szex és New York, a Gyűrűk ura – még mindig megvan jogunk A Gyűrűk Ura-filmeket készíteni. Melyek azok a filmek, amelyek olyan értékkel bírnak, amelyeket a világon mindenhol értenek és szeretnek?”

A folytatásban Zaslav kitért arra is, hogy az Egyesült Államokon kívül fontos szerepet játszanak az európai, latin-amerikai és ázsiai mozik, mivel az amerikai mozik csaknem 40%-kát teszik ki. A stúdió szempontjából kiemelt fontossággal bírnak a nagy filmes szériák, mivel gyakran kétszer-háromszor annyi pénzt lehet keresni velük. Szerencsés helyzetben van a stúdió, mivel olyan karaktereket birtokol, mint például Batman, Superman, Aquaman, és akkor ott van még Harry Potter, valamint A Gyűrűk Ura filmcím is.

A Warner Bros. 2001 és 2011 között nyolc Harry Potter-filmet, 2016 és 2022 között pedig bemutatott három Legendás állatok-filmet, ebből az utolsót pont akkor mutatták be, amikor a WarnerMedia és a Discovery fúziója lezárult. A tizenegy projekt együttesen több mint 9,6 milliárd dolláros bevétellel zárt a mozikban, ezzel pedig J. K. Rowling varázslóvilágára minden idők egyik legsikeresebb franchise-aként tekintünk.

Harry Potter
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Warner Bros. Discovery
Filmek

CinemaCon: A Warner Bros. Discovery bemutatója

A Warner Bros. Discovery összes bemutatott produkciója a 2024-es CinemaCon alatt.

Max
Filmek

A Netflix és Disney+ után a Max is leszámol a jelszómegosztókkal

A Max is bevezeti, hogy nem oszthatjuk meg előfizetésünket másokkal.