Főoldal BREAKING A Trónok harca és a Harry Potter-filmek színésze Galactus szerepében csatlakozott A Fantasztikus Négyeshez
BREAKINGFilmek

A Trónok harca és a Harry Potter-filmek színésze Galactus szerepében csatlakozott A Fantasztikus Négyeshez

Galactus lesz a Fantasztikus Négyes főellensége.

449
Galactus

Tegnap este hivatalossá vált, amelyről már oly sokat pletykáltak, mégpedig az, hogy A Fantasztikus Négyes gonosztevője Galactus lesz. A főgonosz kiléte mellett azt is megtudtuk, hogy ki fogja életre kelteni ezt a gonoszt. Több név is szóba került az elmúlt hónapokban, kezdve Javier Bardemtől, de végül nem ő kapta meg.

A The Hollywood Reporter cikkéből kiderül, hogy Ralph Ineson, a brit színész fogja alakítani Galactust A Fantasztikus Négyes új változatában. Filmes és televíziós munkásságának hosszú listáján többek között Amycus Carrow halálfalót alakította az utolsó három Harry Potter-filmben, William-et A boszorkányban, Dagmer Cleftjaw-t a Trónok harca című sorozatban.

Nem először tűnik fel a Marvel Moziverzumban sem. A 2014-es A galaxis őrzői című filmben egy Fosztogató-pilótaként kapott kisebb szerepet. Sőt, még a mai nagy hír előtt a Gizmodo cikke szerint Ineson tudhatja magáénak a „világ legnagyobb geek színészi karrierjét”. További szerepei közé tartozik a 2021-es A Zöld Lovag címszereplője és egy kisebb szerep a Star Wars: Az utolsó Jedikben, emellett szerepelt A sötét kristályban, a Birmingham bandájában és a Sherlockban is. Eredetileg A Hivatal brit változatának Chris Finchjeként vált ismertté, jelenleg pedig Az első ómenben látható.

A videójátékok rajongóinak is ismerős lehet a színész hangja, hiszen a tavalyi Final Fantasy 16-ban Cid tőle kölcsönözte a hangját. Charles Vane hangját is ő adta az Assassin’s Creed IV: Black Flagben.

A médiában megjelent hírre, hogy ő fogja játszani Galactust, örömmel reagált Ineson, majd nem sokkal később törölte bejegyzését a felülete. A bejegyzésben csak annyit írt, hogy egy valódi Marvel-gonosz lesz.

Ineson rendkívül erős szereplőgárdához csatlakozik, amelyben Pedro Pascal mint Reed Richards, Vanessa Kirby mint Sue Storm, Ebon Moss-Bachrach mint Ben Grimm/A Lény és Joseph Quinn mint Johnny Storm is helyet kapott. Julia Garner a hírek szerint egy másik antagonistát, az Ezüst Utazót játssza, illetve szintén mai hír, hogy John Malkovich is csatlakozott a filmhez egy titokzatos szerepben.

A szereposztástól eltekintve Galactus valóban egy hatalmas karakter (több szempontból is). A kozmikus entitást úgy is ismerhetjük, mint a „Világok felfalója”, aki szó szerint felfalja a világokat, bolygóról bolygóra utazik, és mohón bekebelezi azokat. A képregényekben nemcsak a Fantasztikus Négyessel, hanem az Ezüst Utazóval is hosszú előélete van Galactusnak.

A cselekmény részleteit szigorúan elzárták Baxter Buildingben, de azt már tudjuk, hogy a film az 1960-as években fog játszódni, ugyanabban az időszakban, amikor a Marvel első családja megszületett. Azt azonban, hogy az új film a Szent Idővonalban játszódik-e, még nem tudni. Akárhogy is alakul a történet, a tervek szerint Galactus lesz az elsődleges ellenfél, és az Ezüst Utazó is kiemelt szerepet kap.

A Fantasztikus Négyes bemutatójára 2025. július 25-én kerül sor a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

2 Hozzászólások

Közelgő események