Főoldal Filmek A Sony Pictures megszerezte a Tarzan megfilmesítés jogát, és a franchise teljes újragondolásán dolgozik
Filmek

A Sony Pictures megszerezte a Tarzan megfilmesítés jogát, és a franchise teljes újragondolásán dolgozik

Egy új Tarzan-film van készülőben.

161
Tarzan

A The Hollywood Reporter ma reggel elsőként számolt be a hírről, hogy a Sony Pictures nemrég megvásárolta a karakter megfilmesítéséhez szükséges jogokat a készítő Edgar Rice Burroughs hagyatékától, és a karakter és a szellemi tulajdon “teljes újraalkotásán” dolgozik, vagyis egy jelenkorban játszódó sztorin. Ezt később a Deadline is megerősítette, és valószínűleg nem szeretnének sokat ülni a jogon, készül az új film is.

A portál úgy tudja, hogy készülőben van egy teljesen új film. A tervek még a legkorábbi stádiumban vannak, jelenleg még nincs író, rendező vagy producer, aki szerepet kapott volna a népszerű karakter teljes újraalkotásában, amelyet először Burroughs teremtett meg 1912-ben; a szerző az 1940-es évekig írt Tarzan-könyveket. A The Hollywood Reporter cikkében kiemeli, hogy az eredeti forrásanyagban fellelhető gyarmatosító gondolatok, a fehér megmentő trópusok, valamint a faji és nemi sztereotípiák miatt a Sony egy teljesen újragondolt karaktert szeretne bemutatni a jövőben.

Tarzan angol nemesek fia volt, akit majmok neveltek fel az afrikai dzsungelben, miután szülei ott rekedtek és meghaltak. Nem érintkezett a nyugati kultúrával, amíg fel nem nőtt és “A majmok királya” nem lett.

A filmadaptációk majdnem olyan régre nyúlnak vissza, mint maga Hollywood. Az első, A majmok Tarzanja 1918-ban jelent meg. Az elmúlt esztendőkben számtalan formában feldolgozást a franchise-t, hosszú ideig futott a tévéképernyőkön sorozat és filmvásznon különböző feldolgozásokban olyan sztárokkal, mint az olimpikon Jonny Weissmuller és Ron Ely, valamint 1999-ben a Disney animációs filmje, a ’70-es években a Filmation népszerű animációs sorozata, továbbá Broadway- és rádióadaptációk.

Legutóbb a Warner Bros. dolgozta fel a filmet 2016-ban Tarzan legendája címen, amiben Alexander Skarsgård játszotta a főszereplőt. A film világszerte több mint 350 millió dolláros bevételt hozott, bár nem aratott akkora sikert, mint várták, s a stúdió az impozáns szereplőgárda ellenére letett a franchise-ról.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Zelda
BREAKINGFilmek

Érkezik hivatalosan is a Zelda élőszereplős feldolgozása

Több éve pletykálnak a Zelda-filmről, most végre bejelentették.

Pókember - A pókverzumon át
Filmek

A Sony Pictures kitűzte két cím nélküli Marvel-film bemutatóját

Több Marvel-filmen is dolgoznak a Sonynál, ebből kettő most megjelenési időpontot kapott.