Bravia Core

A Sony is beszáll a streamingháborúba, de ígéretük szerint 4K Blu-ray minőségű szolgáltatást kínál majd a Bravia Core

A szolgáltatás egyelőre csak az új Bravia XR modelleken érhető majd el.

Természetesen a Sony sem szeretne lemaradni a streamingszolgáltatók harcában, ezért éjjel bejelentették a saját szolgáltatásukat. Azonban a Bravia Core névre keresztelt platform picit eltér a Netflix, a Disney+ az HBO Max és a többi szolgáltatástól. Az új Bravia XR televíziót vásárlóknak a Sony elérhetővé teszi a Bravia Core streamingszolgáltatást, amin keresztül a vásárlók a piacon elérhető legjobb minőségben élvezhetik majd a filmeket más streamingszolgáltatókkal szemben.

A filmek tárháza sajnos véges, hiszen csak a Sony Pictures alkotásai közül válogathatnak a vásárlók, de azokat tényleg a legjobb minőségben. A Pure Stream technológiát használva szinte veszteségmentes ultra-nagy felbontásban, azaz Blu-ray lemezminőségben élvezhetjük majd a filmeket. A Sony megoldása lehetővé teszi az akár 80 Mbps streaminget is. Csak összehasonlításképpen, a legtöbb szolgáltatás ajánlásában 15-25 Mbps-t kínálnak, ami nagyban rontja a 4K Ultra HD formátumot. A Sony bevallása szerint az ő szolgáltatásuk ezeknél sokkal jobb minőséget kínál majd, mert nekik minimum 115 Mbps sávszélességű internetre lesz szükség, vagyis 3-4x jobb minőséget a Netflixnél.

A platform minden új Bravia XR készülékre előre fel lesz telepítve (MASTER Series Z9J 8K LED, MASTER Series A90J és A80J OLED, és X95J és X90J 4K LED), amivel elérhetővé válik a rendszer. Attól függően, hogy melyik készüléket vásároljuk, számos kreditet kapunk (Z9J és az A90J vásárlásnál 10, a többi készülék után 5 kreditet kapunk), amiket később filmekre válthatunk be, de legkésőbb 2024. február 23-ig regisztrálni kell a készüléket a Bravia Core rendszerében. Egy kreditet egy filmre válthatjuk be, amire 12 hónap áll majd rendelkezésre a regisztrációtól számítva. A regisztráció lehet 24 (Z9J és A90J készülékek), vagy 12 hónapos (a többi készülék), ami természetesen Bravia Core-fiók regisztrációjával veszi kezdetét. Akárcsak a krediteknél, itt is 2024. február 23-ig vehetjük igénybe a szolgáltatást. Egyelőre nem tiszta, hogy a filmkreditekkel megvásárolt filmeket megtarthatjuk-e majd, vagy egy idő után eltűnik a könyvtárunkból, s utólag tényleg meg kell vásárolni majd. Jó hír azonban a magyaroknak, hogy a szolgáltatás hazánkban is elérhető lesz az új modellekkel egyszerre.

A Sony weboldalán úgy reklámozzák a szolgáltatást, hogy az ügyfelek számos címet streamelhetnek, bármikor és akárhányszor csak akarják, akár 4k HDR minőségben, de természetesen ennek is vannak korlátai. A weboldal állítása szerint a streamingszolgáltatás sajnos attól függ, hogy milyen Bravia XR készüléket vásárolunk. A Sony rendszere nemcsak minőségben lesz más a versenytársakétól, hanem egy mesterséges intelligenciával próbálják meg biztosítani a még jobb minőséget. A valósághűbb karakterek és helyszínek eléréséért a Cognitive Processor XR több száz területre osztja a képernyőt, felismeri, és külön kezeli az objektumokat, így akár másodpercenként több százezer különböző képelemet tud analizálni.

A Bravia Core nem fogja leváltani a Netflixet, inkább csak egy tesztrendszer, aminek elsődleges feladata, hogy szemléltessék az új Bravia készülékek képességeit. A Sony szerint a Bravia XR tévék rendelkezni fognak a legnagyobb IMAX Enhanced filmgyűjteménnyel is, bár itt sem teljesen világos, hogy pontosan hány filmet is takar ez a szám.

Total
2
Shares
Previous Article
Bosszúállók: Végjáték

Kevin Feige megerősítette, hogy egy bizonyos ponton elkészül a Bosszúállók 5.

Next Article
Marvel Studios

Kevin Feige még nem látja, hogy mikor fog véget érni a Marvel Moziverzum 4. fázisa

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!