x
Close


Közelgő események

Filmek

A rendező elárulta, már dolgoznak a Vérapó 2. részén

Nem éri meg baszakodni David Harbour télapójával, mert visszatér.

A rendező elárulta, már dolgoznak a Vérapó 2. részén
  • Publishedjanuár 24, 2023

Készítsétek a listátokat, mert a legfrissebb hírek szerint kedvenc Télapónk visszatér. David Harbour főszereplésével tavaly mutatták be a Vérapó című filmet a mozikban, mely humorával és durvaságával milliók szívébe lopta be magát a Télapó. Már volt szó az esetleges folytatásról, de a készítők csak most beszéltek nyíltan a második részről.

Az Vérapó rendezője, Tommy Wirkola a The Wrapnek adott interjújában elárulta, hogy dolgozik a karácsonyi sikerfilm folytatásán. A rendező mellett visszatér az első részt is jegyző Pat Casey és Josh Miller. “Beszélgetünk a folytatásról és épp most ütjük nyélbe az üzletet, minden rendben lesz” – mondta Wirkola.

A bakancsokat még korai lenne kitenni az ablakba, ugyanis a rendező hozzátette, “rengeteg időnk van, hogy megírjuk a forgatókönyvet és kitaláljuk a történetet. Pat, Josh és a producerek néhány ötlettel előálltak, és arról is beszélgetünk velük, mit akarunk csinálni, mit szeretnénk látni a folytatásban”. A hírre az amerikai IGN levelet írt a filmet forgalmazó Universal stúdiónak, szerettek volna többet megtudni a folytatásról, azonban a lap megkeresésére nem reagáltak.

A Vérapó főszerepében David Harbour egy durva, a munkájába beleunt Mikulást alakított, aki bizony tudta, hogyan kell szétrúgni néhány gazfickó valagát. A film egyfelől tisztelgés volt a Die Hard és a Reszkessetek, betörők! című filmek előtt, másrészről pedig új színt vittek a történetbe, úgy láthattuk a Mikulást, ahogy még soha. Jó hír, hogy a rendező szerint ebben a szellemben szeretnék elkészíteni a folytatást is, de extrákkal is megspékelnék.

“Vannak dolgok, amiket a vágószoba padlóján hagytunk, mint például az Északi-sark, Mikulásné, a manók” – mondta. “De azt hiszem, hogy a történet szempontjából is van egy nagyon-nagyon klassz ötletünk, amivel bővítjük a világot, közben pedig megtartjuk az első rész hangvételét, amit imádtunk benne.”

Noha a filmmel nem robbantott kasszát a Universal, de ha kontextusba helyezzük, hogy a szolidabb 75 millió dolláros bevételt úgy sikerült elérni, hogy a film gyártási költsége alig volt több, mint 20 millió dollár, már sokkal szebben hangzik. A kritikusok és a rajongók is szerették a filmet, szóval jöhet a folytatás.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.