Főoldal Filmek A Rebel Moon rendezői változata új alcímet kapott az R-besorolás miatt
Filmek

A Rebel Moon rendezői változata új alcímet kapott az R-besorolás miatt

A Rebel Moon lehet jobb több erőszakkal, vérrel és még több lassított felvétellel?

330
Rebel Moon
Forrás: Netflix

Zack Snyder űreposzának első részét Rebel Moon – 1. rész: A tűz gyermeke címmel mutatták be még 2023 decemberében. A film PG-13-as besorolást kapott a Netflixen, ám a rendező jelezte, hogy érkezni fog hozzá a bővített és erőszakosabb kiadás. Időközben a magasabb korhatár-besorolásnak köszönhetően a rendezői változat új alcímet kapott.

A sci-fi filmsorozat első része megjelent a Film Ratings weboldalán, a rendezői vágás alternatív címe pedig a Rebel Moon – Chapter One: Chalice of Blood. Az eredeti kiadás PG-13-as (13 éven aluliaknak nem ajánlott) besorolásával szemben ez R-besorolást kapott „brutális, véres erőszak és vér, szexuális tartalom, grafikus meztelenség és nyelvezet” miatt.

Snyder többször elmondta már, hogy a rendezői változat brutálisabb lesz, de ez az első hivatalos megerősítés, hogy az MPAA méltónak találta az R-jelzésre a filmet. A rendező korábban azt mondta, hogy a kibővített, felnőttebb változat „szórakoztató és felforgató, mert egy R-besorolású sci-fi filmnek ilyen léptékben nem kellene léteznie”.

Mindegyik körülbelül egy órával hosszabb, mint az eredeti, a PG-13-as [változatok]. Szóval jó lesz együtt látni a hat órát. Persze lehet szünetet tartani. Ez egy sokkal, talán, magával ragadóbb élmény. Érdekel, hogy az emberek így lássák. Ez nagyon felnőtt, nagyon R-besorolású.

Zack Snyder

Nagyok voltak az elvárások a filmekkel kapcsolatban, Snyder éveket töltött a történet kidolgozásával, még a Lucasfilmet is megkereste ötletével, hogy Star Wars-filmet csináljon, ám a stúdió nem kért az ötletből. Már értjük, hogy miért hajtották el a rendezőt, mert a Rebel Moon első részét sem a kritikusok, sem a közönség nem fogadta jól. A film 21%-os kritikai pontszámmal büszkélkedhet a Rotten Tomatoes-on, a kritikusok egyöntetű véleménye szerint a film vizuális látványvilága „nem elég ahhoz, hogy ellensúlyozza a különböző sci-fi/fantasy trópusokból álló történetet”.

Snyder elismerte, hogy a filmjei „mindig nagyon megosztóak”, így már előre várja a reakciókat a rendezői vágásra, mert saját szavaival élve, ezek „egy másik műfaj”, és tartalmazzák „az összes véres és kemény R-ességet, a meztelenséget, az erőszakot és az őrült sz*rt”, amit eredetileg kihagytak belőle. Pontos megjelenést még nem kaptunk, de valamikor nyáron mutatják be a rendezői változatokat.

Az első rész után mindenki azt várta, hogy a második rész jobban teljesít majd, a történet is kerekebb lesz vele, ehhez képest még annál is rosszabb kritikákat kapott a Rebel Mon – 2. rész: A sebejtő.

Rebel Moon
Forrás: Netflix
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A tűzben edzett férfi
Sorozatok

A Netflix bejelentett A tűzben edzett férfi sorozatadaptációjának főszereplőjét és rendezőjét

Az A tűzben edzett férfi visszatér, ezúttal sorozat formájában a Netflixen.

Tomb Raider Netflix
Sorozatok

Ősszel új formában tér vissza Lara Croft

Premierdátumot kapott a Tomb Raider: The Legend of Lara Croft anime sorozat.

300
Sorozatok

Előzménysorozatot kap a 300, és Zack Snyder is érdekelt lehet benne

Zack Snyder nagysikerű 300 című filmjének története most sorozattal egészül ki.