Főoldal Filmek A Pókember: Nincs hazaút lett minden idők legjobb Pókember-filmje a Rotten Tomatoes kritikái alapján
Filmek

A Pókember: Nincs hazaút lett minden idők legjobb Pókember-filmje a Rotten Tomatoes kritikái alapján

Ennél jobban nem is kezdhetett volna a Pókember: Nincs hazaút.

553
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

Délelőtt folyamán megjelentek az első írásos kritikák a filmről. A kritikák első hulláma alapján jobban nem is kezdhetett volna a Pókember: Nincs hazaút című film kritikákat összesítő a Rotten Tomatoes szerint, ugyanis a tökéletes, 100%-os pontszám volt olvasható a film neve mellett. A délután alatt újabb kritikák váltak elérhetővé, ami picit rontott az összképen, de továbbra is a legjobb élőszereplős Pókember-film, ami valaha készült.

A Pókember: Nincs hazaút már megelőzte a Bosszúállók: Végjáték című grandiózus befejezőtörténetet a jegyek elővételében, ami még erősebbé teszi a filmet, hogy mindezt a “járványos korszak” kellős közepén sikerült elérnie. Az egy percig sem volt kérdéses, hogy a film kasszasiker lesz. Vannak olyanok azonban, akik jobb szeretik megvárni az első beszámolókat, kritikákat egy filmről, mielőtt jegyet váltanának rá. Ma megjelentek az első kritikák, amelyek segítenek a döntésben, hogy megéri-e pénzét a trilógia befejező része karácsony előtt, vagy sem. Nos, pokolian erősen kezdett a film a Rotten Tomatoes kritikákat összesítő oldalon.

Szeretjük, utáljuk, vagy egyszerűen csak nem érdekel, de tagadhatatlan, hogy a kritikákat gyűjtő és a Tomatometer-pontszámok továbbra is kulcsfontosságú szerepet játszanak az olyan kasszasikerek esetében, mint a Pókember: Nincs hazaút. Nemcsak az olvasók, de még a stúdiók is előszeretettel használják fel a “Certified Fresh” jelölőt a filmek marketingje során, és sok elemző úgy véli, hogy az Örökkévalók anyagilag jobban teljesített volna, ha nem kapja meg a rettegett “Rotten” (azaz a rohadt) jelzőt.

Ettől függetlenül a Pókember: Nincs hazaút erősen kezdett, 46 értékelés alapján tökéletes, azaz a 100%-os pontszám volt olvasható a film neve mellett délelőtt – hangsúlyozzuk, nem a cikk írása pillanatában. Ez még nem a végleges pontszám, hiszen a hét hátralévő részében több kritika, köztük a szerdai napon a miénk is meg fog jelenni a filmről, szóval a végleges pontszámra egy kicsit még várnunk kell, de mindenképpen biztató, hogy ennyire jó lett az új film.

A Pókember: Hazatérés 92%-os, a Pókember: Idegenben 90%-os értékelést ért el, miközben az Oscar-díjas Pókember: Irány a Pókverzum! közel tökéletes, 97%-os pontszámmal szerepel az oldalon. Most a cikk írásakor jelenleg a Nincs hazaút neve mellett is 97% szerepel, de még így is messze a legjobb film, ami valaha készült a franchise-hoz.

Pókember: Nincs hazaút
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Kraven, a vadász
Filmek

A Kraven, a vadász producere nagyon hihető magyarázatot adott arra, miért kellett decemberre tolni a premiert

Nehéz vitatkozni a Kraven, vadász producerével, hogy miért kellett nyárról télre áttenni...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Már a jegyelővétellel rekordot döntött a Deadpool & Rozsomák

Tényleg Deadpool és Rozsomák mentheti meg a Marvel Moziverzum jó hírnevét?