A PlayStation 5 egy több évtizedes japán hagyományt fog megtörni az új gombkiosztással

Egységesít a Sony.

A Sony úgy döntött, a PlayStation 5 kezelőfelületén egységesíteni fogja a gombok kiosztását minden régióban. Ez minket, európai játékosokat semmilyen szinten nem érint, azonban a japán közösségnek egy komoly változáshoz kell hozzászoknia, ugyanis ezentúl a kör helyett az X gombot kell használniuk a megerősítés parancsához.

Furcsának tűnhet, hogy eddig a kör látta el ezt a funkciót, Japánban azonban nagy hagyománya van ennek a megoldásnak. Generációk óta így működik a régióban a PlayStation, és ezt a többi konzol is továbbvitte. A Nintendo Switchről is elmondható, hogy mind a joy-con, mind a Pro Controller esetében az ‘A’ gomb a megerősítés parancsa, ami a hibrid konzolon a kör helyén található.

A Sony indokként csak az egységesítést hozta fel, a japán játékosbázis pedig Twitteren hangot is adott elégedetlenségének. Évek, évtizedek reflexeit levetkőzni nem lesz egyszerű, viszont kissé enyhít a problémán, hogy a játékokon belül a kör marad majd a megerősítés parancsa. A rendszer menüjében azonban mindenhol az ‘X’ viszi majd be a korrekt műveletet. A japán gamerek érdekében, és kicsit a sajátunkban is reméljük, hogy a PlayStation is átveszi végre az Xbox egyik leghasznosabb funkcióját, a gombkiosztás személyre szabhatóságát.

Total
0
Shares
Previous Article

Újabb őrült előzetesen a Yakuza: Like a Dragon

Next Article

Végre láthatjuk, mi is van a PlayStation 5 burkolata alatt

Related Posts