Főoldal Előzetesek A Next Stop Paris előzetesét teljes egészében mesterséges intelligenciával alkották
Előzetesek

A Next Stop Paris előzetesét teljes egészében mesterséges intelligenciával alkották

A Next Stop Paris előzetese után még nem kell temetni a színészeket és más művészeket, de nem árt követni.

280

A TCL, amit leginkább költséghatékony Android TV-kről és olcsó Android típusú okostelefonokról ismerünk, most saját tartalomgyártásba kezd. Az új tartalmak a TCL ingyenes streaming szolgáltatásán, a TCLtv+-on jelennek meg. Elsőként a Next Stop Paris című filmmel készülnek, de az újonnan létrehozott TCLtv+ Studios animációs filmeket is készít generatív mesterséges intelligencia segítségével.

A generatív MI-t számos mainstream alkalmazásban használják, többek között szöveg- és képgenerálásra, sőt, egyedi animációk készítésére is. A technológia még gyerekcipőben jár, bár az élet minden területén megjelent már a tanulásra alkalmas gépi kód, de a filmiparban eddig tabu volt a téma. A Marvel Studios tavaly próbálkozott, MI generálta a Titkos invázió című sorozat bevezetőjét.

Ez most megváltozik a Next Stop Paris című rövidfilmmel, amit a TCL “MI-vel generált különkiadásnak” nevez. Ez egy rövid romantikus film, amit emberi írók és színészek írtak, emberi művészek közreműködésével, azonban az animáció nagy részét mesterséges intelligencia végzi. Az előzetese alapján megnyugodhatnak a szakma nagyjai, ugyanis a TCL még nem ért el jelentős áttörést, nem sikerült forradalmasítani a filmkészítést. A látottak alapján a cég inkább egy képgeneráló szoftvert használhatott, majd gondos utómunkával egymás mellé illesztették a képeket, hogy mozgóképet kapjanak. Szabad szemmel is jól kivehető, hogy a videót mesterséges intelligenciával alkották meg, különösen a karakterek arcán látható, hogy mennyire rendellenesek a mimikák. A hangon is van mit javítani, nincs mindig összhangban a videóval.

A határokat feszegetik a TCL vezetői ezzel a rövidfilmmel, amit felfoghatunk egy tesztnek is, hogy megnézzék, tetszik-e a nézőknek. Nincs kimondva, de nyilvánvaló jelentős költségcsökkentést sikerül elérni a technológiával, és a színészek időbeosztása sem jelent problémát, éjjel-nappal foroghatnak a kamerák.

A Next Stop Paris nyáron jelenik meg online és a TCLtv+ alkalmazásban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események