Főoldal Filmek A Mátrix operatőre Stanley Kubrick könyvét hibáztatja a folytatások bukásáért
Filmek

A Mátrix operatőre Stanley Kubrick könyvét hibáztatja a folytatások bukásáért

Érdekes nyilatkozott tett a szakember.

662
Mátrix
Forrás: Warner Bros.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Mátrix a sci-fi műfaj egyik klasszikusa, azonban a folytatások korántsem sikerültek olyan jól, mint az első epizód. Az alkotások operatőre, Bill Pope most egy nagyon érdekes nyilatkozatot tett, melyben többek között nem mást, mint a legendás Stanley Kubrickot hibáztatta a folytatások bukásáért. A Team Deakins podcastben így nyilatkozott a szakember:

Nem voltunk többé szabadok. Az emberek figyeltek minket, hatalmas volt a nyomás. Őszintén szólva, az egész szituáció megbénított. Azt éreztem, hogy nagyon rossz irányba mozdultunk el. Sok súrlódás, személyes konfliktus jellemezte a forgatásokat, és ez bizony meg is látszik a végeredményen. Wachowskiék olvasták Kubrick nyamvadt könyvét, melyben azt írja, hogy a színész nem tud természetesen játszani, amíg nem merül ki teljesen. Nagyon mérges lettem Kubrick-ra, mert innentől kezdve minden megváltozott, az összes stábtag életében. Egyszerűen teljesen elfogytunk, és ez rányomta bélyegét a végeredményre is.

Az új epizódban az eredeti filmek sztárjai, Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss visszatérnek, de feltűnik például Jada Pinkett Smith, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jonathan Goff és Neil Patrick Harris is. Utóbbi karakterével kapcsolatban semmilyen hivatalos információ nem került nyilvánosságra, a külföldi sajtó értesülése szerint valószínűleg egy negatív karaktert fog megformálni az ismert színész. Pope viszont a fentiek függvényében nem meglepő módon nem fog visszatérni.

A film bemutatójára 2022. április 1-én kerül sor.

Szerző
Vigh Martin

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mátrix
Filmek

Ismét mozikba kerül az idén 25 éves Mátrix

Felújított változatban újra átélheted a Mátrix világát a filmvásznon.

elgondolkodtató filmek
Filmek

Az 5+1 legjobb elgondolkodtató film hétvégére

Mostanában nagyon sok jó alkotás készül Hollywoodban. Vannak olyanok, amelyek mesterművek. Akadnak...