Will Smith

A legjobb Will Smith filmek

A THEGG kigyűjtötte Will Smith legjobb alakításait.

Ha azt mondjuk, szórakoztató fekete hollywoodi sztár, ma már szinte mindenkinek Will Smith ugrik be, aki valóban Amerika egyik legfoglalkoztatottabb színésze, és talán túlzás nélkül állítható, hogy a legnépszerűbb afro-amerikai színész. Bár az utóbbi időben becsúsztak a karrierjébe olyan furcsaságok, mint az Aladdin és a Gemini Man, azért bőven van miből válogatni, ha legjobb filmjeiről beszélünk. Ebben a írásos cikkben most ezeket szedjük össze.

Best of Will Smith válogatás

A Best of Will Smith anyagot videós formában is megtaláljátok a THEGG YouTube-oldalán, és ne felejtsetek el feliratkozni, ha nem szeretnétek lemaradni az érdekességekről. 

Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk? – 1995

Will Smith filmes karrierjét az első Bad Boys durrantotta be még 1995-ben. Michael Bay akcióvígjátékában Martin Lawrence oldalán alakít drognyomozót a Miami Rendőrségen, és keveredik bele igazán elborult szitukba, miközben beszólások is repkednek ide-oda. Bár a forgatókönyv sok helyen elég megúszós és olyan filmekből lop, mint a Halálos fegyver és a Beverly Hills-i zsaru, a nézők a mai napig szeretik, pont ahogy Will Smith-t is, aki már harmadszor ölti magára Mike Lowrey nyomozó karakterét a most futó Bad Boys 3. részében.

Én, a robot – 2004

Will Smith-nek jól áll a rendőrnyomozó szerep, és a 2004-es Én, a robotban is egy robotellenes detektívet alakít, ahol egy rejtélyes gyilkosságot próbál felgöngyölíteni. Ebben segítségére van a robot-pszichológust alakító Bridget Moynahan, ellenfele a robotcég-vezért játszó Bruce Greenwood, a háttérből pedig a gyilkosság áldozatává vált főrobotikust megformáló James Cromwell mozgatja a szálakat. Spoon nyomozó alapvetően rühelli a humanoid gépeket, ami a film egyik fő humorforrása és a karakter jellemfejlődésének fontos indikátora. Az Én, a robot látványos, akciódús és elgondolkodtató, hiszen a robotokkal való együttélés számunkra már egyáltalán nem a távoli jövő, és ahogy a film is rámutat, korántsem biztos, hogy a Robotika törvényei megvédenek minket.  Na de talán majd Will Smith.

Men in Black – Sötét zsaruk – 1997

Talán legtöbben az 1997-es Men in Black-ből ismerik és szeretik Will Smith-t, aki, milyen meglepő itt is egy rendőrt alakít, aki a Földön tartózkodó idegen lényeket felügyelő hatósághoz csatlakozva feketeruhás ügynökké válik. A nagyszájú, forrófejű J mellett a film legszórakoztatóbb karaktere a komor és szűkszavú K ügynök, akit Tommy Lee Jones formál meg parádésan. A sztori is eredeti, tele elborult és emlékezetes jelenetekkel és karakterekkel, amikhez még a második résznek sikerült felnőnie. Ez viszont a harmadikról már nem mondható el, a negyedikről pedig, amiből Will Smith-t és Tommy Lee Jones-t ki is hagyták, inkább ne is beszéljünk.

A boldogság nyomában – 2006

Az igaz történeten alapuló 2006-os A boldogság nyomában Will Smith talán legszebb filmje, amiben a kisfiáért küzdő szerencsétlen családapát, Chris Gardnert alakítja, fiát pedig Will Smith valódi fia, Jaden Smith játssza.
Kettejük filmbéli kapcsolata így még átérezhetőbb és megindítóbb, ahogy az egész filmre igaz, hogy végtelenül emocionális, szeretetreméltó és inspiráló hatású. Ez volt apa és fia első közös filmje, ahogy Jaden legelső filmszerepe is, természetes és visszafogott alakítását dicsérték a kritikusok. A szerep kedvéért Will Smith-t a Rubik kocka kirakásának két bajnoka, Tyson és Toby Mao tanította meg arra, hogy hogyan is rakja ki a kockát 2 perc alatt, amit még a forgatás után is tovább gyakorolt és fejlesztett.

A függetlenség napja – 1996

Az 1996-os A függetlenség napjára Bill Pullman és Jeff Goldblum mellett leginkább Will Smith miatt emlékszünk, amiben Steven Hiller kapitányt, az Amerikai légierő pilótáját alakítja. Roland Emmerich rendező mindenképp afro-amerikaiként képzelte el Hillert, és kezdetektől Will Smith-t akarta a szerepre, miután látta őt a 6szoros ölelésben. A sci-fi 2016-os folytatását a színész sajnos már nem vállalta, az első rész viszont a többek közt Will Smith alakítása és beszólásai miatt is klasszikussá nőtte ki magát.

Ezek voltak tehát Will Smith szerintünk legjobb filmjei. Természetesen a színész számos szerethető és szórakoztató filmjéről beszélhetnénk még, legyen szó szuperhősfilmről (Hancock), életrajzi-filmről (Ali) vagy animációs meséről (Cápamese), utóbbi műfajban ráadásul épp most pörög a mozikban a Kémesítve, amiben egy madártestbe zárt titkosügynök hangjaként brillírozik.

Total
3
Shares
Previous Article
Thor Natalie Portman

Natalie Portman elszólta magát, hogy Jane Foster melyik történetét dolgozzák fel a képregényvilágból

Next Article

Hírözön érkezett a PlayStation 5 slágerjátékhoz, a Bugsnaxhez

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!