x
Filmek

A következő James Bond fiatalabb lehet, kizárva a korábbi kedvenceket

A James Bond producerek állítólag egy fiatalabb 007-est keresnek.

A következő James Bond fiatalabb lehet, kizárva a korábbi kedvenceket
  • Publishedaugusztus 17, 2022

Ross King szerint jelenleg is keresik a következő James Bondot, de Barbara Broccoli és Michael G. Wilson producerek már több nevet is kizártak, mivel a következő 007-es ügynök fiatalabb lehet minden korábbinál. Felmerült Sam Heughan neve is, mivel azonban a skót születési színész idén töltötte a 42. életévét, ő biztosan nem lesz az MI6 titkos ügynöke.

“A legújabb pletyka – és ennek egy része bizonyos szempontból nagyon is igaz -, ami alapvetően arról szól, hogy a Bond-producerek egy fiatalabb Bondot keresnek” – magyarázta King a Lorraine műsorában. “Valaki olyan keresnek, aki valószínűleg a 30-as éveiben jár”.

Heughan talán leginkább a 2014-es Outlander – Az idegen című történelmi drámából ismert, de szerepelt a 2018-as A kém, aki dobott engem című kémvígjátékban is. Sokan szerették volna, ha ő vette volna át az 54 éves Daniel Craig helyét, aki tavaly elbúcsúzott a szereptől, de a producerek elképzelése alapján már ő is túl öreg a szerephez.

Craig jóval fiatalabb volt, amikor először öltözött be az ikonikus brit titkosügynöknek: 38 évesen játszotta a Casino Royale főszerepét. Érthető okok miatt a producerek a franchise jövőjét tervezik, így olyanvalakit szeretnének, akivel hosszútávon számolni lehet, éveken keresztül játszhatja ezt az ikonikus szerepet a filmvásznon.

“Végső soron olyasvalakit akarnak, aki a következő három filmben is Bond lesz” – magyarázta Ross King. “A franchise számára olyasvalakit akarnak, aki ugyanúgy továbbviszi, ahogy Daniel Craig tette”.

Az elvárások nagyon Craig alakítása után, és nemcsak a kor jelenti a problémát, de van egy másik kikötés is, mégpedig hogy a következő 007-es ügynöknek magasnak is kell lennie. “A másik dolog, amiről beszélnek, hogy magasabbnak kell lennie 178 centinél” – mondta Ross.

Craig mindössze 178 centi magas, szemben a korábbi színészekkel, akik nagyrészt 183 centiméter fölött voltak. A tervek szerint a producerek egy magasabb, fiatalabb Bondot keresnek a folytatásra, ezzel pedig sok rajongói kedvenctől elbúcsúzhatunk.

Tom Hardy például már 44 éves, miközben bőven 178 cm fölött van. Idris Elba neve is többször felmerült már, az ő magassága éppen alkalmas lenne a szerepre, sajnos azonban már ő is 49 éves. Kiöregedett a szerepből. Még Henry Cavill, egy másik korábbi kedvenc is túl öreg lehet a szerephez, 39 évesen már a felső határát súrolja a követelményeknek.

007 Nincs idő meghalni
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.