Főoldal Másvilág FEJTÁGÍTÓ: A jövőbeli Thor a Marvel 2099-es univerzumában tarzankodik
Másvilág

FEJTÁGÍTÓ: A jövőbeli Thor a Marvel 2099-es univerzumában tarzankodik

A Marvel tovább csűri a skandináv mitológia istenéről, Thorról szóló mendemondákat.

729
Marvel 2099

A Marvel tovább csűri a skandináv mitológia istenéről, Thorról szóló mendemondákat.

A Marvel képregény rajongók tudják, hogy nem Thor az egyetlen hős, aki képes kezelni a varázslatos kalapácsot, a Mjölnirt… de nem is Ő lesz az, aki az alkotók által idén novemberben újra megnyitott, Marvel 2099-es alternatív univerzumának távoli jövőjében emelgetni fogja a kalapácsot.

A Marvel Képregények egyik legfontosabb novemberi eseménye, hogy újból útjára indult a Marvel 2099-es univerzum. 1992-ben Stan Lee és John Bryne dolgozni kezdtek egy új képregénykoncepción, melynek neve Ravage 2099 volt, és feltárta a jövő Marvel univerzumát. Sajnos a projekt kudarcba fulladt, de Leet továbbra is foglalkoztatta az ötlet, amit aztán a cég szerkesztői is támogattak. A 2099-es alternatív világban a szuperhősök a jövőbeli csúcstechnológiák dísztópiájában lettek elhelyezve, ami így lehetővé tette a veterán képregényírók számára, hogy egy olyan új világot teremtsenek, amelyet a klasszikus karakterek torz verzióival tölthetnek be. A show sztárja, a Peter David alkotta Migule O’Hara, azaz Pókember 2099. Noha sok év eltelt mire a Marvel elkezdett a 2099-es idővonalra fókuszálni, Miguel továbbra is fontos karakter maradt, sőt a Sony Pókember, Irány a Pókverzumban animált formában is találkozhattunk vele. Az újraindított 2099-es világegyetem történetének középpontjában tehát Pókember (Amazing Spider-Man#33) áll, de más kulcsfontosságú visszatérések is tervben vannak, mint pl.: Doom 2099, Ghost Rider 2099, Fantastic Four 2099, Hulk 2099 vagy az X-Men 2099.

A 2099-es idősík megnyitásából fakadó legfigyelemreméltóbb változások egyike, ahogy Jane Fosterből Thor lesz, miután Odin fia méltatlanná vált a pozícióra. Ennek a történetnek az adaptációját a Thor: Love and Thunder (Thor: Szerelem és Mennydörgés) majd a moziban is megnézhetjük, a Marvel Moziverzum jóvoltából, várhatóan 2021 novemberében. A közelmúltban a Dani Cage általi Thor egy poszt apokaliptikus világban, Wastelandban tartózkodik, amely egyébként az Old Man Logan jövőbeli világa is. Mennydörgés Istenéből azonban soha nem lehet túl sok, 2099 univerzumában is lesz valaki, aki kezelni tudja majd a Mjölnirt. Igaz, talán Ő lenne az utolsó, akire a rajongók gondolnának.

A Marvel Képregények tehát egy sor új történetet hoz vissza a 2099-es világegyetem újraindításával, és ezzel biztosan felrázza majd a jövő Marvel univerzumát. Az első ezen alkotások közül a Nick Spencer és Viktor Bogdanovic nevéhez fűződő 2099 Alpha#1. A történet előzetese minden rajongót izgatottá tett, hogy végre megtudhatják, ki lesz az a szuperhős, aki fel tudja emelni a Mjölnirt, és aki egy gyermek, nem pedig egy férfi. Az előzetesben egy fiú a szeméttörmelékek között nézegeti a Mjölnirt. Aztán a gyermek megragadja a hatalmas kalapács fogantyúját, és megpróbálja felemelni, de az olvasók azt már nem láthatják, sikerrel jár-e. Felmerül a kérdés, hogyha a Mjölnir a hulladéktárolóban fekszik, vajon hol lehet a jövőbeli 2099-es Thor?

alpha 1 Custom

A Marvel 2099 eredeti idővonala egy harcosok nélküli jövő volt, arra kényszerítve egy csoport kosztümös bűnüldözőt hogy aztán egy új éra hőseivé váljanak. Mikor Thor és az aszgardiak már nem látogatják a Földet, egy új norvég istentisztelet formálódik, ami történeteket mesél a korábbi dicsőségekről. A norvég mitológia és a hőskor történeteinek keveredése vezet aztán Thor Templomához, melyet 2099-ben egy elismert fővallásként tartanak számon. Az igazi Thor soha nem tért vissza a 2099-es idősíkhoz, Miguel O’Harat (Pókember 2099) viszont csak Harbinger of Thor, néven emlegetik, ami valószínűleg az eredeti Pókember és Thor kapcsolatához köthető.

Miguel OHara Custom

A 2099-es univerzum sorsát Miguel O’Hara klasszikus képregény időutazásai örökre megváltoztatták. A rajongóknak azonban várniuk kell majd, hogy megláthassák, milyen veszélyeket rejthet valójában a Marvel 2099, és hogy mi történik, ha Miguel együttműködik a kis termetű Thorral a világ megmentéséért.

A Marvel 2099 Alpha#1 száma idén, november 20-tól már megvásárolható.

Szerző

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával nézz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.