Főoldal Filmek A hihetetlen Hulk őrült tudósa egy csavarral tér vissza az Amerika kapitány: Szép új világban
Filmek

A hihetetlen Hulk őrült tudósa egy csavarral tér vissza az Amerika kapitány: Szép új világban

16 év után tér vissza A hihetetlen Hulk egyik elfeledett karaktere az Amerika kapitány: Szép új világban.

263
Amerika kapitány: Szép új világ
Forrás: Marvel Studios

Samuel Sterns, közismertebb nevén a Vezető, visszatér az Amerika kapitány: Szép új világ című filmben. Tim Blake Nelson alakítja Sternst, akit utoljára a 2008-as A hihetetlen Hulk című filmben láthattunk, ahol karakterének sorsa rejtélyes fordulatot vett.

Nelson a Screen Rantnek adott interjújában utalt arra, milyen gondos munkával készítette elő a Marvel Studios Sterns visszatérését. A 16 éves szünet után Sterns visszatérése nemcsak a gonosztevő visszatérését, hanem egy evolúciót is jelent, amely az öregedést tükrözi mind a színész, mind a franchise számára. Nelson így nyilatkozott:

Nagyon izgatott vagyok miatta. Holnap indulok Atlantába, hogy folytassam a munkát. Nagyon izgalmas volt visszahozni egy 16 évvel ezelőtti karaktert és elképzelni, hogyan öregedett velem együtt, és ez hogyan nyilvánul meg. A Marvel csapata igazán érdekes magyarázattal – inkább kinyilatkoztatással – állt elő, hogy mit csinált 16 évig és miért.

Tim Blake Nelson

Bár konkrét részleteket még nem fedtek fel, Nelson rejtélyes megjegyzése az „igazán érdekes magyarázatról – kinyilatkoztatásról” arra utal, hogy egy olyan narratív ívet kapunk, amely tiszteletben tartja a karakter történetét és új témákat is feltár.

Egy másik interjúban Nelson elárulta, hogyan alkotta meg a Marvel a karakterét, és felfedte, hogy mindent „a lehető legpraktikusabban” tettek.

Elárulhatom, hogy a karakteremmel kapcsolatban mindent megtettünk, és ezt teljes mértékben támogatta a Marvel. Nagyon hálás vagyok [a Marvel Studios elnökének és CCO-jának] Kevin Feige-nek és [producer] Nate Moore-nak, hogy teljes egészében támogatták, hogy a karaktert a lehető legpraktikusabban keltsük életre, digitális dolgok nélkül.

Tim Blake Nelson

A hihetetlen Hulk című filmben Sterns egy briliáns, de erkölcsileg megkérdőjelezhető tudós volt, akinek Bruce Banner vérével való találkozása változtatta meg életét, s lett belőle a Vezér. Egy szuperintellektusú ellenfél, bár nem kimondottan sorolhatjuk a gonosztevők közzé. A Marvel Studios úgy döntött, hogy Sterns pszichéjét vizsgálják, ahelyett hogy a fizikai konfliktust hangsúlyoznák. Nelson nyilatkozata alapján arra lehet számítani, hogy titkos tevékenységet folytatott, amire most derül fény.

Az Amerika kapitány: Szép új világ premierje 2024. február 14-én lesz a mozikban.

tim blake nelson as samuel sterns the leader in captain america new world order
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával nézz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.