x
Close


Közelgő események

Filmek

A Disney már a Szörnyella folytatásán dolgozik az első részt jegyző rendezővel és íróval

Hivatalosan is fejlesztés alatt a második rész.

A Disney már a Szörnyella folytatásán dolgozik az első részt jegyző rendezővel és íróval
  • PublishedJune 5, 2021

A kritikusok és a közönség többnyire pozitív fogadtatásban volt része az Emma Stone főszereplésével készült Szörnyella című filmnek, ezért a Disney hivatalosan is megerősítette, hogy dolgoznak a folytatáson. Természetesen az első részen dolgozó csapat valamennyi tagja visszatér, köztük a rendező és az író is.

A filmet már bemutatták külföldön és a Disney+ streamingszolgáltatón is elérhető, de hozzánk csak jövő héten érkezik a film a mozikba. A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Walt Disney Pictures már a folytatáson dolgozik, bár még nagyon korai fejlesztési fázisban tart a projekt, de az alkotók visszatérnek. Craig Gillespie rendező a ComicBookMovie lapnak adott korábbi interjújában utalt egy lehetséges folytatásra, amire Tony McNamara forgatókönyvíró is szívesen visszatérne, a főszereplőt alakító Stone színésznőről már nem is beszélve.

A múlt héten bemutatott film világszerte csaknem 48,5 millió dollárt termelt, emellett pedig erős volt a kereslet rá a Disney+ szolgáltatón is, hiszen a filmet úgynevezett Premier Access formában, azaz egyszerre mutatták be online és a mozikban. Jól kezdett tehet a híres gonosztevő eredettörténetet feldolgozó alkotás, a 101 kiskutya rajzfilm ikonikus gonoszáról.

Szörnyella De Frász egy saját filmet kap a Disneytől, ami az 1970-es évek Londonjában fog játszódni. A punk rock forradalom közepette ismerjük meg a fiatal Estella nevű szélhámos főszereplőt, egy okos és kreatív lányt, aki elhatározza, hogy terveivel hírnévre tesz szert. Barátságot köt egy pár fiatal tolvaj párral, akik nagyra értékelik Estella tervét, így összefognak, hogy közösen építsenek karriert London utcáin.

Egy nap a lány stílusára felfigyel egy Hellman bárónő is, egy rettentően sikeres és gőgös nő, akit a kétszeres Oscar-díj nyertes Emma Thompson alakít. Kettőjük kapcsolata olyan eseményláncok sorozatát indítja el, amitől Estella teljesen elveszti jó oldalát, és Szörnyella De Frász válik belőle. A megjelent előzetesekből kiderült, hogy a beállítás és a hangulat pazar, a film pedig nagyban támaszkodik majd Stone karizmájára.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.