x
Filmek

A csodálatos Pókemberben félelmetesebben is kinézhetett volna a Gyík

Múlt héten megjelent egy A csodálatos Pókemberhez készült koncepciós terv, ami azt mutatja, hogy a Gyík akár félelmetesebb külsőt is kaphatott volna.

A csodálatos Pókemberben félelmetesebben is kinézhetett volna a Gyík
  • Publishedáprilis 14, 2020

Múlt héten megjelent egy A csodálatos Pókemberhez készült koncepciós terv, ami azt mutatja, hogy a Gyík akár félelmetesebb külsőt is kaphatott volna.

A Sam Raimi a Pókember-trilógiája után a Sony Pictures 2012-ben A csodálatos Pókemberre rebootot adott a franchisenek, s ezzel hosszú időre megpecsételte Pókember jövőjét. Az új kivitelben Andrew Garfield játszotta kedvenc Marvel-karakterünket, Peter Parkert, miközben ellenfélül Dr. Curt Connors professzort kapta. Connors már a 2000-es évek elején a Raimi-féle Pókember-filmekben is megjelent, és bár voltak utalások a karakter átalakulására, erre csak 2012-ben került sor.

Az új filmben a karaktert Rhys Ifans játszotta már, és hosszú idő után végre láttuk, ahogy a professzor átalakul a Gyíkká. A film abszolút fénypontja volt a főgonosz, aki előbb csak a végtagját szerette volna visszanöveszteni, végül már világmegmentő terveket szövögetett, hogy találmányával megment mindenkit. Jerad S. Marantz, A csodálatos Pókember tervezője múlt héten Instagram-oldalán osztott meg terveket a Gyíkról, hogy akár sokkal félelmetesebb külsőt is kaphatott volna a karakter nyolc éve.

A filmben és a terven látott Gyík még csak köszönőviszonyban sem állnak egymással, mert miközben a filmben bemutatott gonosztevőn felfedezhetjük az emberi vonásokat, addig a korai terven látható szereplőn nem. A filmből egyértelműen kiderült, hogy ember alakult át Gyíkká, hiszen számos emberi tulajdonság megmaradt, kezdve az arcvonásokkal, ellentétben a terveken látott karakterrel, és talán még Ridley Scottól az Alien franchise is inspirálta a készítőt, hiszen a Gyík feje néhány vonásban hasonlóságot mutat a legendás Xenomorph nyálas fenevaddal.

A film végén a Gyík visszaváltozott emberré, s börtönbe került, miután a Pókember megállította, de sajnos nem láttuk már többet. Az első részt még egy folytatás követte, amiben tettek utalást a Baljós Hatos formációra, amiben biztosan szerepet kapott volna a Gyík is, de mivel kritikákban és anyagi szempontban is kudarcnak bizonyult a film, a stúdió elkaszálta a harmadik részt.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.