Főoldal Játékok A Capcom Showcase főszereplői a Resident Evil, az Exoprimal, és a Monster Hunter voltak
Játékok

A Capcom Showcase főszereplői a Resident Evil, az Exoprimal, és a Monster Hunter voltak

Nagy címekkel jelentkezett a Capcom Showcase júniusi programja.

320
Exoprimal

A Capcom, a világhírű videojátékkiadó és fejlesztő, részletes betekintést adott a hamarosan megjelenő, izgalmas játékfelhozatalába a Capcom Showcase alkalmával. A digitális adás kezdéseként a játékosok megismerkedhettek a kihívással, amivel majd június 30-án kell szembenézniük a Monster Hunter Rise: Sunbreak megjelenésekor. A műsorban továbbá elhangzott több izgalmas kiegészítés a Resident Evil-lel kapcsolatban, mint a Resident Evil Village Gold Edition és a Winters’ Expansion, valamint meglepetésként három Resident Evil cím kap feljavított verziót, és egy hosszabb betekintést is kaptunk a nemrég bemutatott Resident Evil 4-ről. Az Exoprimal a következő hónapban Zárt Hálózati Teszt (CNT)-be léphet. A nézők szintén kaphattak betekintést a sokak által várt Capcom játékokról, többek közt a Street Fighter 6, a Capcom Fighting Collection és a Capcom Arcade 2nd Stadium címekről.

Akik sötét árnyékok után sóvárognak, most betekintést nyerhettek a régóta várt Resident Evil Village DLC-be. A Winters’ Expansion október 28-án jelenik meg. Az új tartalmak között elérhető lesz a külsőnézetes mód a kampányhoz, a The Mercenaries Additional Orders, amely új pályákat és játszható karaktereket tartalmaz, mint Chris Redfield, Heisenberg vagy Lady Dimitrescu; valamint a történet folytatása a Shadows of Roseban. 16 évvel a Resident Evil Village cselekményei után, ebben az új történetben Rose Winters-t követhetjük, a főszereplő, Ethan lányát, miközben szenved a félelmetes erejétől. A játékosoknak fel kell fedezniük és túlélniük a rejtélyes birodalmat, amely a Megamycete tudatában lakol, hogy megtalálják a gyógymódot. A Resident Evil Village Gold Edition, amely tartalmazza a Winters’ Expansion-t és az alapjátékot, szintén október 28-án jelenik meg fizikai és digitális formában egyaránt PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4 és Xbox One konzolokra, valamint PC-re és Stadiára. A Resident Evil Re:Verse pedig egy többjátékos élmény, amely díjmentesen elérhető lesz a Resident Evil Village játékosoknak, és az előbb említettekkel egy napon jelenik meg. A Resident Evil Village producer, Tsuyoshi Kanda szintén megosztotta, hogy a játék fő történetének megalkotása elkezdődött a PlayStation VR2-es és Mac-es megjelenéshez.

Azok a rajongók, akik pedig a nem rég bejelentett Resident Evil 4-re vetettek szemet szintén szerencsések voltak, ugyanis a rendező, Yasuhiro Ampo és a producer, Yoshiaki Hirabayashi beszélgettek a 2005-ös klasszikus modern újragondolásáról. A fejlesztői csapat célja, hogy az eredeti megjelenéshez hasonlóan elhozzák a magány és a buzgóságtól elvakított ellenségektől való félelem érzését, amikor az akcióval teli túlélőhorror 2023 március 24-én újraéled.

Addig pedig a játékosok elüthetik az időt a három feljavított Resident Evil játékkal. A Resident Evil 2, a Resident Evil 3 és a Resident Evil 7 biohazard megjelentek PlayStation 5 és Xbox Series X|S 4K felbontásban, ray tracinggel és 3D audioval. Ezek a kiváló funkciók egy élénkebb, lágyabb és magával ragadóbb élményt biztosítanak. A DualSense haptikus visszajelzés és az adaptív ravasz támogatás szintén elérhető PlayStation 5-ön. A PlayStation 4 és Xbox One játékosok díjmentesen frissíthetik a játékot a digitális frissítés és a Smart Delivery funkciónak köszönhetően. A PC-s frissítések a három címhez már szintén elérhetőek.

Itt az első lehetőség a dinoszauruszok visszaszorítására az Exoprimal-nak köszönhetően, amely a Capcom egy új címe, és amely jövő hónapban érkezik. Regisztrálj ma hogy lehetőséged legyen részt venni a közelgő zárt hálózati teszten Steamen, júliusban, hogy az első Exofighterek között legyél és kipróbáld ezt a csapatalapú akciójátékot még a 2023-as megjelenése előtt.

Hogy felkészülhessenek a játékosok, mielőtt mechanizált harci páncélba öltöznének és csatlakoznának a harcba, az Exoprimal rendezője, Takuro Hiraoka bemutatta a dinamikus fő játékmódot, a Dino Survival-t. Ebben a többjátékos élményben, két, öt főből álló osztag versenyzik, hogy megrendeléseket teljesítsen, melyeket Leviathantól kapnak, aki az egész dinoszaurusz elszabadítás mögött álló mesterséges intelligencia. A csapatoknak a rivális előtt kell teljesítenie a küldetéseket, hogy nyerjenek, életben maradjanak és tovább kutathassanak, hogy hogyan szabadulhatnak meg Leviathan halálos játékaitól.

Egy új trailer azt is előrevetítette, hogy milyen feladatok közül válaszhatunk majd Dino Survivalben. Ezek között olyanok voltak, mint VTOL Defense, ahol a csapatoknak meg kell védeniük egy dínótámadás által lezuhant repülőgépet, vagy az Omega Charge, ami egy hatalmas kalapácsot mutat be, amelyet az Exofighterek használnak, hogy kiiktassák a célpontjukat. A videó továbbá bemutatta a két új Assault kasztú Exosuit-ot, amelyek a lehető legnagyobb mértékben fel vannak fegyverezve. A Barrage, a lángoló bombázó és a rail gunnal felszerelt Vigilant is csatlakoztak az egyre növekvő számú, futurisztikus ruhákhoz, amelyeket a csapatok megoszthatnak egymás között, hogy egységesen legyőzzék a kihívásokat. Miközben sok szituációban előfordul, hogy a játékosok dinoszauruszok hordáival találják szembe magukat, vannak olyan megrendelések, amelyek következtében az osztagok egymás ellen harcolnak, vagy éppen egymás oldalán találják magukat és együtt kell legyőzniük a közös ellenségeket, mint például a Neo Tyrannosaurust.

A Monster Hunter széria producer, Ryozo Tsujimoto a Monster Hunter Rise: Sunbreak egy vakító új trailerével nyitotta meg a Capcom Showcase-t. A videóban szerepelt a revitalizált dzsungel terület a Monster Hunter második generációs játékaiból és újra köszöntötte Espinast a Thorn Wyvern-t a Monster Hunter Frontier-ből, és láthattuk Gore Magala, a Monster Hunter 4 Ultimate fenevadjának az eszeveszett közeledését. A vadászok hamarosan részt vehetnek az akcióban, amikor a Monster Hunter Rise: Sunbreak ingyenes demója elérhetővé válik június 15-én, 3:00-kor Nintendo Switch-en és PC-n a Steamen.

Azok a vadászok, akik lenyomoznák a következő tartalmi frissítés időpontját a június 30-ai megjelenés után, készülhetnek Lucent Nargacuga a Moon Swift Wyvern visszatérésére augusztusban az ikonikus Forlorn Arenaval együtt. Ezeken felül még több frissítés várható a Monster Hunter Rise: Sunbreak-hez ősszel, télen és jövő évben egyaránt.

A Dragon’s Dogma rendezője, Hideaki Itsuno szintén csatlakozott a programhoz, hogy köszönetet mondjon a rajongóknak a nyíltvilágú franchise 10. évfordulója alkalmából. A rajongók várhatnak egy videó üzenetet a csapattól a hét későbbi szakaszában, szóval látogass el a Dragon’s Dogma YouTube csatornára június 17-én 0:00-kor.

További játékok, amelyek megjelentek az előadás részeként:

  • Street Fighter 6 – A Capcom kedvenc verekedős franchisejának a következő generációja várja az új kihívókat 2023-ban új látványvilággal, harc mechanikákkal, vezérlési funkciókkal, karakterekkel, játékon belüli kommentárral és egy úttörő történet móddal.
  • Capcom Fighting Collection – Egy 10 klasszikus kompetitív árkád játékot magába foglaló antológia, amelyek online többjátékos módot is kaptak és június 24-én jelenik meg.
  • Capcom Arcade 2nd Stadium – Az árkád kollekció folytatódik egy 32 imádott játékot magába foglaló gyűjteménnyel, amely június 22-én jelenik meg.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Játékok

TESZT: Resident Evil Village

Elöljáróban annyit elmondhatunk, elképesztően jól sikerült a Resident Evil nyolcadik felvonása.