Főoldal Filmek A Bosszúállók: Végtelen háború elejéről kivágtak egy 45 perces jelenetet, amiben Thanos megszerezte a Hatalomkövet
Filmek

A Bosszúállók: Végtelen háború elejéről kivágtak egy 45 perces jelenetet, amiben Thanos megszerezte a Hatalomkövet

Thanos harácsolásáról szólt volna, ahogy leigázza Xandart és megszerzi a Hatalomkövet.

162
Bosszúállók: Végtelen háború
Forrás: Marvel Studios

Thanos alkotója, Jim Starlin elárulta, hogy a Bosszúállók: Végtelen háborúban volt egy 45 perces törölt jelenet, amelyet soha nem fejeztek be, és amely Thanos Xandarra tett pusztító útját mutatta volna be, ahol megszerezte az első Végtelen Követ. A film nyitójelenetében már úgy láthattuk Thanost, hogy a Kesztyűn ott volt a lila színben izzó Hatalomkő.

Ahogy arról a Collider is beszámolt, Starlin a Near Mint Condition című műsor vendége volt, és erről a kérdéses jelenetről is beszélt, amit teljes egészében kivágtak a filmből, és a vizuális effektusokat sem csinálták meg hozzá. A Végtelen háború elején ott folytatódik a történet, ahol Thanos már birtokolja a Hatalomkövet, és arra használja, hogy megállítsa Thort, Lokit és Hulkot, és barátainktól megszerezze a második Végtelen Követ, a Térkövet a Tesseractból.

A törölt jelenetben láthattuk volna, ahogy Thanos a Xandarra tart, és megtizedeli a bolygót és a Nova Corp-ot, hogy megszerezze a Hatalomkövet. Sajnos bizonyos tényezők miatt kivágták a filmet, annak ellenére, hogy valóban leforgatták.

Körülbelül egy hónappal a film megjelenése előtt kaptam egy e-mailt vagy valami ilyesmit Joe-tól [Russo], amiben azt írta, hogy ‘azt a 45 percet Thanosról, ami a Végtelen háború elején volt, kivágtuk’. Volt egy egész jelenet, amikor megkapja az első Végtelen Követ, és azt ki kellett vágniuk. Leforgatták, de nem akartak pénzt költeni az effektekre, és nem akarták, hogy a film olyan hosszú legyen, mint a második [Végjáték] volt. Nem gondolták, hogy akkora siker lesz, mint amekkora lett.

Jim Starlin

Szemet szúrhat egy másik érdekes mondat is, hogy a Marvel nem gondolta, hogy a Bosszúállók: Végtelen háború “akkora siker lesz”. Még maguk a készítők sem gondoltak arra a korábbi két Bosszúállók-film után, hogy a következő végül több mint 2,05 milliárd dollárt hoz globálisan a jegypénztárakból, és jelenleg a 6. helyen áll minden idők legtöbb bevételét hozó filmjeinek listáján.

Bosszúállók: Végtelen háború
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Michael Waldron
BREAKINGFilmek

A Loki alkotója dolgozik a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvén

A Multiverzum fő írója dolgozik a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvén.

Thor Taika Waititi
Filmek

Taika Waititi csak a pénzért vállalta a Thor: Ragnarököt, és előtte semmit nem tudott a hősről

Meglepő őszinteséggel beszélt Taika Waititi, hogy miért vállalta el a Thor: Ragnarök...