Főoldal Filmek A bolygó neve: Halál törölt jelenete inspirálta az Alien: Romulus rendezőjét
Filmek

A bolygó neve: Halál törölt jelenete inspirálta az Alien: Romulus rendezőjét

Merőben más lesz az Alien: Romulus, mint amit eddig megszokhattunk.

777
Alien: Romulus
Forrás: 20th Century Studios

Az Alien-franchise hat filmje mind ugyanabban az idősíkban játszódik, az első négy film főszereplője Ellen Ripley, a két előzményfilm pedig felvezeti a későbbi cselekményt. Az Alien: Romulus sztorija azonban szakít a hagyományokkal, új szereplőket, méghozzá fiatalokat ismerhetünk meg, és ennek megvolt az oka. Fede Álvarez rendező nemrég elárulta, hogy A bolygó neve: Halál egyik törölt jelenete inspirálta őt a munkában.

James Cameron filmjében 1986-os folytatásában telepeseket ismerhetünk meg az LV-426-on, akiket a Weyland-Yutani vállalat felderítő expedícióra küld Ripley beszámolója után, hogy kutassák fel az ismeretlen űrhajót. A küldetés meghiúsul, amikor arctámadók rájuk támadnak, a belőlük kikelt Xenomorphok pedig lemészárolják a megmaradt embereket és katonákat.

A film elején volt egy olyan törölt jelenet, ami azt mutatta, ahogy a telepeseket elküldik a hajóhoz, és elkapják őket. Túl sokat nem mutattak belőle, és éppen arra volt kíváncsi Álvarez, hogy a fiatalok hogyan találják fel magukat a szörnyű fenyegetéssel szemben – fogalmazott az Entertainment Weekly kérdésére.

Az első ösztönöm az volt, hogy valami más, eddig nem látott dolgot próbáljak ki, hogy olyan karakterek szemszögéből közelítsem meg a dolgot, akik nem szakemberek vagy tudósok, sőt, még csak nem is felnőttek. Tetszett ez a koncepció, hogy olyan embereket ültessünk a történet főszerepébe, akik közelebb állnak a közönséghez – nem mintha a közönség fiatal lenne, inkább mintha a közönség teljesen szűz lenne az űr valóságához. Amikor a szereplők profik, többet tudnak, mint te. De amikor még a húszas éveik elején járnak, akkor azt sem tudják, hogyan kell kezelni az átkozott zsilipet.

Fede Álvarez

Majd hozzátette, hogy “Valószínűleg mindegyikük szülei ugyanazon a hajón dolgoztak gyerekkorukban, és így ismerték meg egymást… Rengeteg történet van köztük, mert ők egy nagy család. Valójában úgy viselkednek, mintha mostohatestvérek lennének; néhányan közülük még együtt is élnek. A film sok nagy témája a testvériségről szól, és hogy ez mit jelent? Az egész Romulus, és a Weyland-Yutani nagyobb cselekménye is kapcsolódik ehhez.”

Különösen a Prometheusban, az Alien: Covenantban és az eredeti filmben az emberek bizalmatlanok a szintetikus robotokkal szemben, míg A bolygó neve: Halálban Bishop az egyik főhős lett. Az Alien: Romulus főszereplőjét alakító Cailee Spaeny megerősítette, hogy ebben a filmben másképp tekintenek a szintetikusokra, úgy is kezelhetik őket, mint egy testvért.

Ebben Rain testvére szintetikus. Úgy szereti őt, mint a bátyját, de vannak nehézségek, amikor egy szintetikus mellett nő fel, és néhány kihívás, amivel a film során szembesül. Nagyon érdekes, ahogy ezt a kapcsolati dinamikát a feje tetejére állítják. Nagyon szórakoztató volt felfedezni, hogy egy szintetikus a családunk tagja, és az ezzel járó kérdéseket. David Jonsson, aki ezt a karaktert játssza, annyira zseniális volt, és igazán jól játszotta ezt a szerepet.

Cailee Spaeny

A főszereplőt Cailee Spaeny játssza, mások mellett Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn és Aileen Wu látható.

Az Alien: Romulus 2024. augusztus 15-én kerül a mozikba.

Alien: Romulus
Forrás: 20th Century Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Alien: Romulus
BREAKINGElőzetesek

Az Alien: Romulus új előzetese feleleveníti a valaha volt legjobb sci-fi horror pillanatait

Minden van az Alien: Romulus új előzetesében: Xenomorph, arctámadó, félelmetes helyszínek és...

Alien
Filmek

Az Alien: Romulus rendezője megmutatta kedvenc játékszerét: akcióban egy arctámadóval

A praktikus effektek kiemelt fontossággal bírtak az Alien: Romulus forgatásán.