Főoldal Filmek Ötlete sincs James Gunn-nak, hogy mi legyen a Shazam! 2. stáblista alatti jelenetével
Filmek

Ötlete sincs James Gunn-nak, hogy mi legyen a Shazam! 2. stáblista alatti jelenetével

Értetlenül álltunk a Shazam! Az istenek haragja stáblista alatti jelenete után, és James Gunn sem tudja hovatenni.

5.7k
Shazam! Az istenek haragja
Forrás: DC Studios

Nemcsak James Gunn és a DC Studios találja nehéz helyzetben magát, mert a Marvel Studios, és úgy összességében a szuperhősök szenvednek az elmúlt években. Talán a világ most unt rá ezekre a hősökre, és valami másra vágynak a mozinézők, amíg választ kapunk erre a kérdésre, James Gunn-nak meg kell oldania a DC Comics és a Shazam! Az istenek haragja egyik rejtélyét.

James Gunn és Peter Safran 2022. november 1-jén közösen átvette a DC Studios irányítását. A Shazam! Az istenek haragja 2023. március 17-én került a mozikba. Gunn és Safran érkezésekor már javában dolgoztak a 2023-as filmeken, szóval a két vezetőnek nem sok ideje maradt, hogy jelentős változtatásokat eszközöljenek a filmeken. Az egyik ilyen kérdéses jelenetre a Shazam! Az istenek haragja stáblista alatt került sor. Megmagyarázhatatlan, hogy Emilia Harcourt és John Economos az A.R.G.U.S. ügynökei miért jelentek meg a film végén, hogy Billy Batsont beszervezzék az Igazság Tanácsába – amit néhány hónappal korábban a Black Adam már bemutatott. Érthető tehát, hogy a kérdéses jelenet után Gunn-ba vetett bizalma sok rajongónak megingott.

Emilia Harcourt ügynököt Gunn felesége, Jennifer Holland alakítja. Néhány internetes troll azzal dobálózott, hogy Harcourt csak emiatt kapott szerepet Az istenek haragjában és a Black Adam-ben, mert Gunn felesége. Persze aki csak kicsit is ismeri a filmkészítés folyamatát, tisztában van azzal, hogy Harcourt megjelenése ezekben a filmekben valószínűleg már jóval Gunn érkezése előtt eldöntött tény volt és sok esetben a jeleneteket is leforgatták.

Post by @jamesgunn
View on Threads

Az ehhez hasonló feltevésekre Gunn egyszerűen csak úgy reagált a közösségi médiában: “Nem az én döntésem volt, és nem én írtam – bár akkor jelent meg, amikor éppen csak elkezdtem dolgoni a DC-nél, a szerepeltetése jóval megelőzött engem (ahogy Harcourt is, mint egy víz alatti börtön igazgatója!). Noha szerintem szórakoztató volt, fogalmam sincs, miért toboroznák ezeket a karaktereket az Igazság Társaságához.”

Mit csinál egy kamasz srác, aki szupererőt kap, és ha kimondja a varázsszót, piros ruhás, villámos logós szuperhőssé változik? Nyilván a lehető legtöbbször kiabálja azt, hogy Shazam!, és ahol csak lehet, küzd a világ gonoszai ellen. És közben nagyon élvezi a szupererővel járó összes nagy poént. Ha pedig együtt lakik egy csomó más többé-kevésbé vele egyidős sráccal és lánnyal, akkor előbb-utóbb őket is beveszi a buliba. A Shazam! náluk is működik: nappal suliba járnak, éjszaka pedig kiosonnak otthonról és lazán bűnüldöznek. Egészen addig, míg a játék komolyra nem fordul: a szuperhősök életében ugyanis az a nehéz, hogy akkor is kénytelenek az igazság bajnokai maradni és szűk ruhát hordani, amikor náluk erősebb ellenféllel találják szemben magukat. És eléggé úgy néz ki, hogy Atlasz lányai pont ilyenek. A csapat viszont már nem tudja visszacsinálni, amit elkezdett. Kénytelenek úgy tenni, mintha igazi szuperhősök volnának. Vagy elhinni, hogy tényleg azok.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.