Főoldal Filmek Csalódáskeltő lesz a Flash: A Villám rajtja a kasszáknál, hogy lesz ebből százmillió dolláros nyitóhétvége?
Filmek

Csalódáskeltő lesz a Flash: A Villám rajtja a kasszáknál, hogy lesz ebből százmillió dolláros nyitóhétvége?

Hiába a nagy hype, hiába jók a reakciók, gyengébb kezdést vehet a Flash: A Villám.

465
Flash - A Villám

Most, hogy az Egyesült Államokban és több országban is jegyet válthatunk a három hét múlva érkező Flash: A Villám című filmre, ideje megbecsülni, hogy hány milliós hétvégével robbanthat be a DC Studios következő filmje a mozikasszáknál. Korábban még bőven 100 millió dollár fölött számoltak, most viszont 70M dolláros bevételt becsülnek az észak-amerikai kasszáknál.

Nem sokkal azután, hogy megnyitották a jegyvásárlás, még 115-140 millió dolláros nyitóhétvégét jósoltak a DC Comics régóta halogatott filmjének. Bár ez inkább csak egy korai becslés volt, mint tényleges adat, úgy tűnik, hogy a Warner Bros. agresszív marketingkampánya “a valaha készült legjobb szuperhősfilm” cím alatt kifizetődő lesz.

Nos, ma a korai jegyeladások és a népszerűségi mutatót figyelembe véve az elemzők sokkal gyengébb kezdésre számítanak, és valószínűbb, hogy 70 millió dollárral robban be június közepén a tengerentúlon. A következő hetekben még fokozhatják az érdeklődést, és valószínűleg a Warner Bros. ennek érdekében mindent bevet, mert sok múlik ezen a filmen.

Összehasonlításban egy korábbi filmmel, amivel kapcsolatban óriási volt a hype és a körítés, a Black Adam mindössze 65 millió dolláros bevételével nyitott a kasszáknál. Azt a filmet próbálták sikerként megélni (de bukás lett belőle), és akárcsak Dwayne Johnson szenvedélyprojektje, a Flash: A Villám is hatalmas költségvetéssel büszkélkedhet. Úgy gondolják, valahol 220+ millió dollár körül tehető a gyártási költség, és ebben nem biztos, hogy benne van a több körös újraforgatás.

Az igazsághoz tartozik, hogy a 2018-as Aquaman 67 millió dollárral nyitott, és végül több mint 1 milliárd dolláros bevételt hozott, de azt még a COVID előtt és az ünnepi időszakban mutatták be, nem pedig a nyár közepén. Még rosszabb helyzetben van Flash, hiszen a bemutatót követő héten érkezik a Lucasfilm várva várt Indiana Jones és a sors tárcsája filmje.

Sokan úgy állnak hozzá, hogy mit sem érnek ezek a becslések, de azért az utóbbi időben többnyire bejöttek az elemzők számításai, és sokat mond, hogy előzetesen milyen számokat produkál egy film a videómegosztó és más közösségi platformon. A kérdés az, mi történt a kezdeti nagy lelkesedés után? A film az áprilisban kezdődött korai vetítések óta csak pozitív kritikákat kapott a közösségi médiában, és James Gunntól Tom Cruise-ig mindenki elismerően nyilatkozott róla.

A Flash: A Villám 2023. június 16-án érkezik a mozikba.

Flash - A Villám
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.