Főoldal Filmek A Lucasfilm várhatóan Rey történetét mutatja be előbb a mozikban, de Dave Filoni és James Mangold projektjéről is kaptunk friss infót
Filmek

A Lucasfilm várhatóan Rey történetét mutatja be előbb a mozikban, de Dave Filoni és James Mangold projektjéről is kaptunk friss infót

Pontos megjelenési időpontot továbbra sem kaptunk egyik projekthez sem.

370
Star Wars: Skywalker kora
Forrás: Star Wars

Újabb részletek derültek ki a Lucasfilm terveiről, hogy mire készül az előttünk álló években a filmek terén, köztük az is, hogy valószínűleg Daisy Ridley főszereplésével készülő Rey (Skywalker) történetére fókuszáló film lehet az első mozifilm, amit bemutatnak a Star Wars: Skywalker kora óta.

A 2023-as londoni Star Wars Celebrationön Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke bejelentette, hogy a franchise múltját, jelenét és jövőjét három közelgő filmben dolgozzák fel a filmvásznon. James Mangold 25 000 évvel a múltba kalauzol majd minket, hogy elmesélje az első Jedik történetét. Dave Filoni eközben egy epikus crossover eseményt tervez, amely olyan tévésorozatok történeteit fogja össze, mint A Mandalóri és az Ahsoka, ami úgy hangzik, mint az Új Köztársaság történetének a lezárása. Végül pedig Sharmeen Obaid-Chinoy filmje, amely 15 évvel a Skywalker kora eseményei után játszódik, és amelyben Daisy Ridley visszatér Rey szerepében.

A The Hollywood Reporter által közzétett új történet szerint ezt a filmet mutatják be először a mozikban, a 2025 decemberi debütálás pedig reális időpontnak tűnik. Egy évvel később kapnánk meg Filoni filmjét, ami azt jelenti, hogy bőven maradt még mit elmesélni mindkét sorozatban. Mangold várhatóan azután kezdi el a munkát a Star Wars-filmjén, hogy még idén befejezi a Bob Dylan-életrajzi film forgatását.

Az évek óta tartó nehézségek után rengeteg rajongó nem teljesen bízik benne, hogy megvalósulnak ezek a projektek, amivel úgy tűnik, sok hollywoodi bennfentes is egyetért. “Nekik nincs egy George-uk [Lucas]” – mondja egy producer. “Kathy nem George. Filoni áll ehhez a legközelebb ebben a szakaszban”. Egy másik szerint: “Ha nem csinálják meg legalább azt a Rey-filmet, a Lucasfilm elbukja a rajongói bázisban megmaradt jó hírnevét”.

Nehéz ezekkel a kijelentésekkel nem egyetérteni, és ha Filoni filmje véget vet a Disney+ nagysikerű sorozatának és annak a korszaknak, amiben majd az Ahsoka is játszódik, akkor még nagyobb bajba kerülhet a stúdió tartalmak nélkül. A dolgok nem úgy alakultak A Mandalóri 3. évad bemutatója után, sokan kritizálták az új évadot, de a 22-es epizód minden eddigi hibát kárpótolt.

Star Wars: Az ébredő Erő
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

A Skywalker kora bemutatója után 5 évvel választ kaptunk, mit jelent Rey sárga fénykardja

Rey sárga fénykardja után hamarosan több színben is láthatjuk a Jedik fegyverét.

Zsivány Egyes
Filmek

Mennyi pénzből gazdálkodtak a Lázadók a Birodalom ellen vívott csatában?

A Birodalom minden tekintetben túlerőben volt a Lázadókkal szemben.