Főoldal BREAKING A Warner Bros. elhalasztotta a Shazam! Az istenek haragja és az Aquaman és az elveszett királyság bemutatóit
BREAKINGFilmek

A Warner Bros. elhalasztotta a Shazam! Az istenek haragja és az Aquaman és az elveszett királyság bemutatóit

A Warner Bros. két nagy film bemutatóját is 2023-ra halasztotta.

407
Shazam! Az istenek haragja
Forrás: DC Studios

Ahogy az várható volt az elmúlt hónapok pletykái után, a Warner Bros. mind a Zachary Levi által rendezett Shazam! Az istenek haragja, mind pedig Jason Momoa rendezésében készült az Aquaman és az elveszett királyság című filmjének bemutatóját 2023-ra halasztotta. Eközben két másik film is a mozikba kerül.

Úgy tűnik, Jaume Collet-Serra rendezőtől az Black Adam lesz az idei év utolsó DC Comics adaptációja a filmvásznon, mivel a Deadline értesülései szerint a Warner Bros. törölte David F. Sandberg Shazam! Az istenek haragja című filmjét az idei naptárból, s decemberről 2023. március 17-ére tolták a film premierjét a naptárban.

Ezt a dátumot korábban az Aquaman és az elveszett királyság bérelte ki magának, ami most 2023 karácsonyára kerül, vagyis az eredeti elképzeléshez képest csaknem egy teljes évet csúsztattak a megjelenésén. A film elhalasztásáról már hetek óta erős pletykákat lehetett olvasni a világhálón, de most vált hivatalossá, mivel a Jason Momoa főszereplésével forgatott filmnek további időre volt szüksége az utómunkálatok befejezéséhez. James Wan rendező többször hangoztatta már, hogy a látványvilág annyira nagy munkát ró a VFX-csapatra, hogy nem tudják tartani magukat a korábbi időponthoz.

Ami a Zachary Levi főszereplésével készülő Shazam! folytatását illeti, a lépés megint csak előnyös lehet, mivel olyan nagy produkcióval kellett volna versenyeznie az ünnepek alatt, mint James Camerontól az Avatar: A víz útja, amit szintén idén decemberben fognak bemutatni. Közösségi oldalán David F. Sandberg viccesen úgy fogalmazott, hogy ugyan hónapokkal később láthatjuk a folytatást, de az új időpont még mindig három hónappal korábbi az első időponttól, amikor bemutatták volna a filmet.

Valószínűleg a bevételre is jó hatással lesznek az új időpontok, és kasszát fog robbantani mindkét filmmel a stúdió. Az első Aquaman még 2018-ban 1,148 milliárd dollárt hozott világszerte, míg az eredeti Shazam! 366 millió dollárt kaszált a 2019 áprilisi premierjével. Az idén bemutatott Batman 770,8 millió dollárt kasszírozott össze márciusban, így a Warner Bros. feltehetően arra számít, hogy a Shazam 2. részének sikerül megismételnie azt, amit a Batmantől láttunk márciusban.

Kapcsolódó hír a változtatásokhoz, hogy a Warner Bros. és a New Line közös produkciója, a House Party december 9-én kerül a mozikban, valamint Lee Cronintől az Evil Dead Rise 2023. április 21-én fog megjelenni a filmszínházakban.

Aquaman and the Lost Kingdom
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.