Főoldal Filmek A vártnál rosszabbul nyitott a mozik kasszáinál a Wonder Woman 1984
Filmek

A vártnál rosszabbul nyitott a mozik kasszáinál a Wonder Woman 1984

Csalódáskeltő hétvégével nyitott a Wonder Woman 1984.

426
Wonder Woman 1984

A Warner Bros. nehéz döntésre szánta el magát, amikor úgy döntött, hogy nem csúsztatják tovább a film bemutatóját, hanem megkísérlik a lehetetlent. A Wonder Woman 1984 premierjére egyszerre egy időben kerül sor digitálisan és a mozikban is a pandémia alatt, és mindezt úgy, hogy több mozit újra be kellett zárni a világon, szóval közel sem nevezhető ideálisnak a helyzet.

Nagy volt a várakozás, sajnos azonban a stúdió előzetes számításai ezúttal sem jöttek be. A film sokkal rosszabbul kezdett, mint arra számítottak. Kínában csak 18.8 millió dollárt, Észak-Amerikán kívül összesen csak 38,5 millióval nyitott az első hétvégén. A The Hollywood Reporter számítása szerint ez még az első helyre sem volt elég Kínában, ami egy ilyen blockbuster esetében aggasztó. A Variety cikkéből a nagyobb országok elosztása a következőképpen alakult: Tajvanon $3,6 millió, Tájföld $2 millió, Brazíliában $1,7 millió és végül $1,6 millió Mexikóban és Japánban.

Viszonyításképpen 2017-ben a Wonder Woman első része 38 millióval kezdett Kínában, és 90,5 millióig meg sem állt. Nagyon nehéz helyzetben van a stúdió, mert ha már az első hétvégén ilyen rosszul kezdett a film, akkor nem valószínű, hogy a következő hetekben emelkedni fog ez a szám. Ha az első hétvégéből indulunk ki, akkor a 200 millió dollárból készült alkotásból jobb esetben is csak 40 millió dollárt tudnak forgalmazni Hollywood egyik legnagyobb és legfontosabb piacán. Már csak azért is annyira kiábrándító ez a helyzet, mert Kína a szuperhősfilmek egyik legnagyobb rajongója, zabálják a hősöket keleten, és arra lehetett számítani, hogy az idei év legnagyobb durranása lesz Diana hercegnő.

A Wonder Woman 1984 múlt héten összesen 32 országban jelent meg, december 25-én pedig már digitálisan is elérhető lesz az HBO Maxon. Egy napos csúszással szerették volna bemutatni a filmet a hazai mozikban december 24-én, ám határozatlan időre eltolták a premiert. Egyelőre nem tudni, hogy mikor kerül a mozikba Magyarországon a film.

A Wonder Woman 1984 spoilermentes kritikánkat már olvashatjátok az oldalon.

Wonder Woman 1984
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.