Főoldal Filmek A Joker-filmnek semmi köze nem lesz a képregényekhez
Filmek

A Joker-filmnek semmi köze nem lesz a képregényekhez

Todd Phillips rendező megerősítette, hogy a Joker-film nem követi majd a képregények eseményeit, független, teljesen új történetet kap a karakter.

655
Joker
Forrás: Warner Bros.

Todd Phillips rendező megerősítette, hogy a Joker-film nem követi majd a képregények eseményeit, független, teljesen új történetet kap a karakter.

Mostanára szinte teljesen bebizonyosodott, hogy Todd Phillips rendező merőben más megközelítést választott a DC képregények hírhedt bűnözőjének, Joker bemutatására, hiszen a Joker-film olyannyira nem lesz hatással a DC Moziverzum jövőjére, hogy a Joaquin Phoenix által megformált karakter ötletét nem a képregények világából merítették, hanem teljesen új értelmet kapott.

A rendező az Empire lapnak erősítette meg mindazt, hogy Joker egyik korábbi gonosztevőhöz sem hasonlítható, hiszen a karakter új értelmet kap a filmben, és csak a jellegzetes képregényvonásokból merítettek ihletet:

Nem követünk egy képregényt sem, amiért az emberek dühösek lesznek. Megírtuk a saját elképzelésünket arra, hogy Joker kiből lett és honnan is jött. Számomra ez volt érdekes. Még csak nem is Jokerről csináltunk filmet, hanem arról a történetről, hogy hogyan vált azzá. Erről az emberről fog szólni a film.

Joker

Sokan már az első előzetest látva ráncolták szemöldöküket, hogy a Joker eredettörténet nem olyan lesz, mint amire számítottak, erre most újabb fontos részlet derült ki a filmről, ami további aggodalmakra adhat okot. A Warner Bros. és a DC egy-két film kivételével hibás döntéseket hozott az elmúlt években, de a nagysikerű szólófilmek után bízunk benne, hogy nem lőttek mellé, és szeretni fogjuk a Joker-filmet.

A Joker-filmet legkorábban a Velencei Filmfesztiválon vetítik le, az országos bemutatóra pedig egészen október 3-áig kell várnunk.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.