Főoldal Filmek Egy részes lesz a Lord Of The Rings: The Hunt For Gollum, de egy másik élőszereplős filmen is dolgoznak
Filmek

Egy részes lesz a Lord Of The Rings: The Hunt For Gollum, de egy másik élőszereplős filmen is dolgoznak

A Lord Of The Rings: The Hunt For Gollum mellett egy másik élőszereplős filmen is dolgoznak.

613
A Gyűrűk Ura
Forrás: Warner Bros.

Még 2023 elején kaptunk hírt arról, hogy egy új filmen dolgoznak. Egy évvel később kiderült, hogy a New Line Cinema és a Warner Bros. Pictures első közös filmjét a Lord of the Rings: The Hunt for Gollum címmel fogják bemutatni a mozikban. Az új film rendezését és főszerepét Andy Serkis kapta, vagyis visszatér az eredeti trilógia ismert szerepében.

Röviden:

- Nem lesz kétrészes az új A Gyűrűk Ura-film.
- Kiderült, időben mikor játszódik a film cselekménye.
- Egy titokzatos másik mozifilmen is dolgoznak.

A projekttel kapcsolatban kisebb félreértés volt, hogy a bejelentett filmet egy- vagy kétrészesként kell elképzelni. Ezt most Philippa Boyens író segített tisztába tenni, és megerősítette, hogy nem fogják két filmre osztani a történetet, cserébe több projektre lehet számítani a jövőben.

„Határozottan mondhatom, hogy nem két filmről van szó” – mondta az Empire magazinnak. Az Oscar-díjas Boyens szerint ez egy „igazi félreértés” volt azzal kapcsolatban, amit Ian McKellen szeptemberben mondott. Akkoriban McKellen úgy fogalmazott, hogy tájékoztatták két új A Gyűrűk Ura-filmről, és az internet ezt a kijelentést úgy értelmezte, hogy az új film két részes lesz, pedig McKellen sosem ezt mondta.

Boyens elmondta, hogy jelenleg „két különböző élőszereplős filmen” dolgozik, de csak később fogják bejelenteni a második filmet. Még nem tudni, mi lehet a következő film, de szóba jöhetnek olyan karakterekre fókuszáló filmek, mint Aragorn, Gandalf és Galadriel.

Visszakanyarodva még Gollam filmjére, Boyens sejtelmesen elárulta, hogy „elég intenzív történet”. Kiderült, hogy Bilbó 111. születésnapi bulija után és Peter Jackson eredeti A Gyűrűk Ura-filmjének Mória bányái jelenete előtt játszódik majd. Bilbó bulija után Gandalf rájön, hogy Bilbó gyűrűje valójában az Egy Gyűrű, és később Aragorn segítségét kéri, hogy felkutassák Gollamot, még mielőtt elárulná, hogy hol van a gyűrű.

Jackson, Boyens és Fran Walsh – a legendás A Gyűrűk Ura filmek Oscar-díjas triója – visszatérnek. A Warner Bros. Discovery 2026-os bemutatót céloz meg, de addig sem maradunk tartalom nélkül. Idén decemberben mutatják be A Gyűrűk Ura – A rohírok háborúja című filmet a mozikban. Az animációs film Pörölykezű Helm (Brian Cox) és Hera hercegnő (Gaia Wise) történetét meséli el.

A Gyűrűk Ura
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események