Főoldal Sorozatok George R. R. Martin elárulta, miben lesz más az egyik következő Trónok harca-sorozat
Sorozatok

George R. R. Martin elárulta, miben lesz más az egyik következő Trónok harca-sorozat

Jóval kisebb léptékű történetre számíthatunk.

470
George r. r. Martin

Bár a Trónok harca nyomán több szériát is bejelentettek George R. R. Martin univerzumáról, egyelőre csupán a Sárkányok háza jutott el ténylegesen a képernyőkig, sőt annak már a második évada is lement. Elvileg készül egy sorozat I. Aegon Targaryen hódításairól, melyet legutóbb az HBO Mattson Tomlinra bízott, aki nemrég a Tengeri fenevadon, s a Project Power: A por erején munkálkodott. Az egyetlen másik projekt, ami zöld jelzésig jutott az A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight névre keresztelt széria. Ez a fő sorozat eseményeihez képest szintén a múltban, valamikor száz évvel korábban játszódna, s George R. R. Martin egyik kedvenc karakterét, Ser Duncant kísérhetnénk figyelemmel benne. Most ennek kapcsán nyilatkozott újfent az író saját blogján.

Röviden:

- A Knight of the Seven Kingdoms jóval kisebb költségvetéssel készül.
- Hat részes lesz az első évad.
- Befejeződött a forgatás, jövőre jöhet a képernyőkre a lovagi torna története.

„A Knight of the Seven Kingdoms egy sokkal egyszerűbb sorozat, mint a Trónok harca vagy a Sárkányok háza, sokkal kisebb költségvetéssel, de nagyon szeretném, ha nagyszerű lenne. A történet kilencven százaléka egy mezőn játszódik, sátrakkal körülvéve, nem kell olyan hatalmas díszlet, mint a többi sorozatban, de nem tűnhet hamisnak vagy olcsónak sem, és a jelmezeknek, a heraldikának és a harcoknak mind pompásaknak kell lenniük…”

Ser Duncan egyébként, eredetileg Dunk, a könyvek lapjain egy árva, aki Királyvár szegénynegyedéből származik, s végül egy Ser Arlan nevű lovag veszi szárnyai alá. Azonban egy tornára tartva pártfogója később meghal, így Dunk átveszi a helyét, ráadásul mellészegődik egy Egg nevű fiú, aki arra kéri, hadd lehessen a fegyverhordozója. Ő titokban Aegon Targaryen (az ötödik), s kettejük párosáról megannyi történet kel majd szárnyra Westerosban. A széria egyelőre csak az első novellában történteket dolgozná fel, s a fenti leírás alapján úgy tűnik, az első évad nagyrészt marad a lovagi tornánál.

Elsőre hat részt számlál majd a széria, ebből hármat Owen Harris rendez. Még áprilisban jelentették be, hogy Peter Claffey nyerte meg Dunk szerepét, míg Dexter Sol Ansell játssza majd Egget a történetben, valamint a legtöbb karakterre már megtalálták a megfelelő embert. Martin maga egyébként executive produceri szerepet vállal.

Az HBO egyelőre úgy tűnik, biztosra megy, s leginkább olyan projektekre koncentrálnak, amik valamilyen formában a Targaryen-ház történetét regélik tovább, meghallgatva a rajongók kívánságait. Egyelőre ugyan egyik bejelentett szériának sincs megjelenési dátuma, de Martin szavai alapján a forgatás lezárult, az író pedig egy tavaszi, de mindenképp jövő évi premiert remél.

Szerző
Kajtár Virág

Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Sárkányok háza
Sorozatok

A Trónok harca főszereplője tűnt fel a Sárkányok háza évadzárójában

Epikus csaták helyett feszült párbeszédek és cameók voltak a fináléban.

George r. r. Martin
Sorozatok

George R. R. Martin elárulta, miben lesz más a Trónok harca univerzumának egyik következő sorozata

Jövőre újabb sorozattal bővülhet Westeros világa, mely hangvételben eltér majd az eddigiektől.