Főoldal Filmek Christopher Nolan kiszemelte következő filmjének főszereplőjét, amelyet a Universal Pictures hoz forgalomba
Filmek

Christopher Nolan kiszemelte következő filmjének főszereplőjét, amelyet a Universal Pictures hoz forgalomba

Még nem tudni, mi lesz Christopher Nolan következő projektje.

514
Christopher Nolan

Christopher Nolan marad az Universalnál, és új filmjét is az új stúdióval közösen készíti. Az Oppenheimer mellékszereplője, Matt Damon lehet a 2026. július 17-ére kitűzött film főszereplője – erősítette meg a hírt a The Hollywood Reporter.

Röviden:

- Christopher Nolan és a Universal Pictures kitűzte a premierdátumot.
- Matt Damon lehet az új film főszereplője.
- Még nem tudni, mi lesz a következő projektje.

A hír azután érkezett, hogy spekulációk kezdődtek arról, hol és mikor fényképezi következő filmjét Nolan. 2020 végén szakított a Warner Bros. stúdióval a vitatott “Project Popcorn” kezdeményezés miatt, az elmúlt években azonban a stúdió elismerte, hogy készek újratárgyalni a feltételeket és mindent megtesznek, hogy visszakapják a rendezőt.

Universal hatalmas sikereket ért leg Nolan legutóbbi filmjével. Az Oppenheimer túlszárnyalta a várakozásokat a kasszáknál, és elhozta Nolan első Oscar-díját, mint rendező és producer a legjobb film kategóriában. Emellett öt másik díjat is nyert.

Míg annak a filmnek a terjesztési jogot a Universal kaparintotta meg a vetélytársakkal szemben, addig az új projektnél erre nem volt szükség, mert Nolan közvetlenül őket kereste meg a jogokkal. Bár a részleteket nem osztottak meg, források úgy tudják, hogy a projekt nem a brit The Prisoner című 1960-as sorozat nagyvásznas feldolgozása, amit Nolan a 2000-es években fontolgatott.

Nolan háromórás életrajzi filmje az atombomba atyjáról, J. Robert Oppenheimerről, sztárszereposztással készült, amelyben Cillian Murphy, Robert Downey Jr., Emily Blunt és Matt Damon is szerepelt. A film globálisan 975 millió dollárt hozott, így Nolan harmadik legsikeresebb filmje lett A sötét lovag – Felemelkedés (1,084 milliárd dollár) és A sötét lovag (1,003 milliárd dollár) mögött. A siker azért is volt annyira különleges, mert a bejelentéskor nem volt egyértelmű, ez a téma mekkora tömeget vonz majd.

Ahogy az Oppenheimer esetében is, Nolan írja a forgatókönyvet, illetve producerként is belefolyik a munkába feleségével és produceri partnerével, Emma Thomasszal, a Syncopy zászlaja alatt. A film Damon harmadik közös munkája lesz a filmrendezővel; korábban kisebb, de kulcsfontosságú szerepe volt a 2014-es Csillagok között című filmben.

Nolan továbbra is azon ritka rendezők közé tartozik, hogy mindegy mit készít, képes tömegeket megmozgatni, hogy lássák új filmjét a mozikban. Emellett a sztárokat is megmozgatja, kis túlzással sorban állnak a világsztárok, hogy lehetőséget kapjanak a produkcióiban.

Christopher Nolan
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Halálos iramban 10.
Filmek

Nagyot csúszik a Halálos iramban 11.

Louis Leterrier rendező megerősítette, hogy a Halálos iramban 11. megjelenése jelentősen késni...

CinemaCon Universal
Filmek

CinemaCon: A Universal Pictures és a Focus Features bemutatója

A klasszikusok kapták a hangsúlyt a Universal bemutatóján a CinemaCon szerdai napján.