Főoldal Előzetesek Befutott a Nosferatu nyomasztó és félelmetes nagy előzetese
Előzetesek

Befutott a Nosferatu nyomasztó és félelmetes nagy előzetese

Drakula újra feltámad a Nosferatu előzetesében.

133

Kétségtelenül az idei év egyik legjobban várt horrorfilmje a Nosferatu. Nyáron már kaptunk egy teaser előzetest, ma este pedig megosztották a nagy előzetest is. A trailer alapján Robert Eggers rendező hátborzongató, félelmetes karácsonnyal készül a műfaj szeretőinek.

Bár a trailer ezúttal sem fedi fel Bill Skarsgårdot Orlok gróf szerepében, a fókusz elsősorban a vámpír és Lily-Rose Depp által alakított Ellen Hutter kapcsolatán van. Nyomasztóra és félelmetesre sikerült az előzetes és rengeteg vér látható benne. Nem gyenge idegzetűeknek készült ez a film, az már biztos. A Superman sztárja, Nicholas Hoult is jelentős szerepet kap, és úgy tűnik, hogy ezúttal is egy lenyűgöző alakítást láthatunk Willem Dafoe-tól.

Robert Eggers a 2015-ös A boszorkány rendezésével vált ismertté, aki bizonyította, hogy képes valódi félelmet kelteni a nézőkben, most visszatér a horror műfajhoz a Nosferatu-val. Skarsgård elárulta, hogy a szerep komoly hatással volt rá: „Mintha tiszta gonoszságot idéztem volna meg. Hosszú időbe telt, mire megszabadultam a bennem felidézett démontól.”

F.W. Murnau rendezte az eredeti 1922-es klasszikust, míg Werner Herzog egy meglehetősen bizarr remake-et készített 1979-ben. A történet nagyvonalakban Drakuláról szól, de számos kulcsfontosságú különbséggel. Ez a film most az eredeti 1922-es és az 1979-es feldolgozás újragondolása lesz. „A Nosferatu egy 19. századi Németországban élő kísértetjárta fiatal nő és az őt üldöző, megszállott ősi erdélyi vámpír gótikus történetét meséli el.”

A film főbb szereplői: Bill Skarsgård, Nicholas Hoult, Lily-Rose Depp, Aaron Taylor-Johnson, Emma Corrin, Ralph Ineson, Simon McBurney és Willem Dafoe. A forgatókönyvet írta és rendezte Robert Eggers.

Nosferatu bemutatóját karácsony napjára tűzték ki.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Pennywise
Sorozatok

Bill Skarsgård visszatér Pennywise szerepében az AZ előzménysorozatában

Fellélegezhetünk, mert a legjobb színész játssza újra Pennywise-t az AZ előzménysorozatában.