Főoldal Játékok PlayStation Új korszakba repít a Ghost of Yotei előzetese, a Ghost of Tsushima folytatása
PlayStation

Új korszakba repít a Ghost of Yotei előzetese, a Ghost of Tsushima folytatása

Új kor, új helyszín és új főszereplő lesz a folytatásban.

215
Ghost of Yotei
Forrás: PlayStation

Szeptember 25-én, magyar idő szerint éjfélkor tartotta a Sony a legújabb State of Play showját, amelynek keretében leleplezték a Ghost of Tsushima folytatását. A Sucker Punch 2020-as sikerjátékának következő fejezete Ghost of Yotei címen érkezik PS5-re. A játék a feudális Japán egy újabb korszakában mesél el egy új történetet, új helyszínen és egy másik, női főszereplővel.

A játékot egy látványos előzetes vezeti fel, amelyben megismerhetjük az új főszereplőt és a helyszínt. Hősünk Atsu, akinek útja a Japán északi részén található Yotei-hegyhez vezet, amely a mai Hokkaido szigeten található. Hátrahagyva Tsushima szigetét és Jin Sakai történetét, időben több mint háromszáz évet ugrunk előre a Ghost of Tsushimához képest. 1603-ban járunk, az Edo-korszakban, vagyis az utolsó sógunátus békeidőszakában. Ezt a korszakot vezeti fel az FX sikersorozata, A sógun is. A korszakban még nem terjedt ki a szamuráj klánok és a sógunátus hatalma Yotei vidékére. Ez egy veszélyes, törvényen kívüli hely volt ekkoriban, ahová azok mentek, akik el akartak rejtőzni.

A Sucker Punch csapatának ez lesz az első igazi játéka PS5 konzolra. A Ghost of Tsushima még PS4 exkluzívként jelent meg 2020-ban, de azóta kiadták PS5-re és PC-re is. A Ghost of Yotei viszont a PS5 és PS5 Pro erőforrásait kihasználva sokkal szebb grafikát kap, részletesebb környezetet, vegetációt, fény- és árnyékeffekteket ígérnek a fejlesztők. Ezenkívül a megszokott nyitott világú játékmenetet is továbbfejlesztik, új fegyverek és mechanikák kerülnek be, a korszak miatt már lőfegyvereket is használhatunk.

A Ghost of Tsushima nagy siker volt a PS4 konzolon, 2020-as megjelenése óta 13 millió példány kelt el belőle, így borítékolható volt, hogy folytatást kap. A széria pedig igazi franchise-zá válik, hiszen már készül az első játék filmes adaptációja a John Wick rendezőjétől. A Ghost of Yotei 2025-ben érkezik PS5 és PS5 Pro konzolokra.

Ghost of Yotei
Forrás: PlayStation
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu portálján. Jelenleg a Rebo.hu főszerkesztő helyettese és a Wide Screen gaming szerkesztője

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...