Főoldal Előzetesek Misztikus kalandot ígér a Tomb Raider: Lara Croft legendája új előzetese
Előzetesek

Misztikus kalandot ígér a Tomb Raider: Lara Croft legendája új előzetese

Ősszel a kalandorból legenda lesz.

72

A Netflix idén erős felhozatallal büszkélkedhet animációs fronton, a Terminátor- és a Jurassic-rajongók is egyaránt csemegézhetnek, ám a játékok világából érkezők sem maradnak ki, hisz az Arcane mellett az idei nagy dobásuk az élőszereplős feldolgozást megelőző Tomb Raider-széria lesz ősszel.

Tomb Raider: Lara Croft legendája című legújabb fejezetben a legendás kalandor a következő világkörüli útja során újfent fittyet hány a veszélyekre, hogy megmentsen egy kínai ereklyét, miközben nem csupán múltja kísérti, de azon is ideje elgondolkodnia, hogy mivé vált utazásai során. Ráadásul felbukkan egy titokzatos tolvaj is akihez régi, személyes kapcsolat fűzi. A legújabb előzetes ellenállhatatlan kedvet ébreszt, hogy csatlakozzunk Larához egy misztikumokkal teli új küldetésre, mely gyönyörű animációval tiszteleg a játékok előtt is.

A hivatalos szinopszis szerint „a Survivor-sorozat eseményei után Lara Croft elhagyta barátait, hogy egyre veszélyesebb kalandokba kezdhessen, immár egyedül. Ám haza kell térnie, amikor egy veszélyes és hatalmas kínai ereklyét tulajdonítanak el a Croft- kastélyból, ráadásul valaki, akihez hátborzongató személyes kapcsolat fűzi. Merész hajszájában a világ körül elfeledett sírok mélyére kalandozik, ahol kénytelen lesz szembenézni valódi énjével, és eldönteni, milyen hőssé is akar válni.”

Lara Croft legendája cselekménye közvetlenül a Survivor játéksorozat eseményei után veszi fel a fonalat, amelyben a Crystal Dynamics a 2013-as Tomb Raider során alkotta újra a kalandor eredetét, és amely a 2018-as Shadow of the Tomb Raiderrel zárul. Ezúttal Hayley Atwell adja az ikonikus videojáték főhősének hangját, mellé becsatlakozik a kalandba Earl Baylon, aki a játékokból ismert Jonah szerepét nyerte meg ismét.

Tasha Hu felelt a forgatókönyvért, akinek eddigi munkássága leginkább a Vaják: A vér eredete című szériához köthető, az animációért pedig a Powerhouse Animation stúdió, akiknek a Castlevaniát és társsorozatát is köszönhetjük, a dj2 Entertainmenttel (Sonic, a sündisznó) karöltve. A Netflix ráadásul nem az egyetlen, mely a közelmúltban lecsapott a franchise-ra, mivel a Prime Video nemrég berendelte saját élőszereplős sorozatát. Az eredetileg a brit videójáték-fejlesztő, a Core Design által létrehozott Tomb Raider minden idők egyik legikonikusabb videójáték-franchise-a lett. 2022-ig több mint 20 játék jelent meg Lara Croftról, és több mint 95 millió példányt értékesítettek. A sorozat Lara Croft, egy brit régész és kalandvágyó kalandjait követi, aki a világot járva elveszett műkincsek után kutat.

A Tomb Raider: Lara Croft legendája október 10-én debütál kizárólag a Netflixen.

Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események